ΑΘΗΝΑ
10:48
|
02.12.2022
Η θαλάσσια ρύπανση, συνολικής έκτασης 300 τ.μ., αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά του νέου μώλου Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου εντοπίστηκε χθες Τετάρτη (8/6) και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις αρμόδιες αρχές ενώ παράλληλα για το συμβάν συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα πετρελαιοειδή – έλαια, συνολικής έκτασης τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300τ.μ.) περίπου, πλησίον του κρηπιδώματος. Στη συνέχεια, ελήφθησαν δείγματα από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από παρακείμενα πλοία, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο Ελευσίνας, για συγκριτική εξέταση και τυχόν ταυτοποίηση, ενώ τις εργασίες απορρύπανσης ανέλαβε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια εργασιών απορρύπανσης από την προαναφερθείσα εταιρεία στην εν λόγω περιοχή και υπό την παρουσία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε εκ νέου θαλάσσια ρύπανση, συνολικής έκτασης τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων (04τ.μ.) περίπου, αποτελούμενη από τις ίδιες ουσίες, προερχόμενη από το πρυμναίο τμήμα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το πλοίο και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης.

Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 33 ετών, εκ του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3,11 και 13 του Ν.743/77, όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωττίστηκε με το Π.Δ. 55/98.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

«Νερό – Δημοκρατία – Δημόσια αγαθά – Κινήματα», στο τραπέζι εκδήλωσης την Κυριακή

Ευρωπαίοι πολιτικοί στη Χάγη για επαναπροωθήσεις προσφύγων στη Λιβύη

450 θύματα σεξουαλικής βίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία

Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα