ΑΘΗΝΑ
20:59
|
10.05.2024
Η Freeport LNG ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της υγροποιημένου φυσικού αερίου θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γιγαντιαίο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Freeport LNG στις ακτές του Κόλπου του Τέξας θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μετά από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκε, χθες Τετάρτη (8/6) στις εγκαταστάσεις του, δημιουργώντας αναστάτωση στο περιβάλλον των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

Η φωτιά που οδήγησε σε προληπτική εκκένωση των κοντινών παραλιών, δεν είχε θύματα ή τραυματισμούς και τέθηκε υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι, δήλωσε η εταιρεία νωρίτερα την ίδια μέρα.

Η Freeport LNG, η οποία διενεργεί περίπου το 20 % της επεξεργασίας LNG στις  ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων, αργά την Τετάρτη, μετά από την ολοκλήρωση της εκτίμησης στην τεράστια εγκατάσταση.

Το κλείσιμό του εργοστασίου στερεί έναν σημαντικό προμηθευτή από τις αγορές που ήδη πιέζονται από Ευρωπαίους αγοραστές που αποφεύγουν το ρωσικό LNG λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και από την αναζωπύρωση της ζήτησης στην Κίνα, αναφέρουν αναλυτές.

«Πρόκειται για σημαντική διακοπή παραγωγής σε μια μεγάλη εγκατάσταση των ΗΠΑ», δήλωσε ο Άλεξ Μούντον, διευθυντής παγκόσμιου φυσικού αερίου και LNG στην ερευνητική εταιρεία Rapidan Energy.

Η Freeport LNG αποστέλλει περίπου τέσσερα φορτία την εβδομάδα και ένα κλείσιμο τριών εβδομάδων θα αφαιρέσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο τόνους LNG από την αγορά, πρόσθεσε τονίζοντας ότι αυτό «θα σημαίνει ένα πράγμα: ελλείψεις.Ο ανταγωνισμός για spot LNG θα αυξήσει τις παγκόσμιες τιμές».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ βυθίστηκαν μετά την είδηση της έκρηξης λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να διαταράξει τη ζήτηση, κλείνοντας στα 8,699 δολάρια ανά mmBtu, έχοντας φτάσει στο υψηλό σχεδόν 14 ετών των 9,664 δολαρίων νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Έρευνα για το τι προκάλεσε την έκρηξη βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται τον στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα