ΑΘΗΝΑ
22:04
|
08.08.2022
Η Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας διέταξε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να μοιραστούν τα δεδομένα των αποδείξεών τους με τον οργανισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας (SSB) ανακοίνωσε τον στόχο της να παρακολουθεί τα δεδομένα αποδείξεων από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Νορβηγίας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη συλλογή κρατικών δεδομένων.

Η SSB είναι μια κρατική οντότητα υπεύθυνη για τη συλλογή, την παραγωγή και τη διαβίβαση στατιστικών που σχετίζονται με την οικονομία, τον πληθυσμό και την κοινωνία σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τον αριθμό μητρώου, τη διεύθυνση, το εισόδημα και το ποινικό μητρώο των πολιτών.

Τώρα, η SSB διέταξε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Coop, Bunnpris, Rema 1000 και NorgesGruppen, να μοιραστούν τα δεδομένα των αποδείξεών τους με τον οργανισμό. Αυτό περιλαμβάνει επίσης το Nets, τον επεξεργαστή πληρωμών που είναι υπεύθυνος για το 80 τοις εκατό των συναλλαγών.

Ως μέρος μιας αξιολόγησης, η SSB εξηγεί πως «Μια σύνδεση μεταξύ μιας συναλλαγής πληρωμής που πραγματοποιείται με χρεωστική κάρτα και μιας απόδειξης παντοπωλείου επιτρέπει στην SSB να συνδέσει μια συναλλαγή πληρωμής και μια απόδειξη για περισσότερο από το 70 τοις εκατό των αγορών παντοπωλείου».

Το νορβηγικό κοινό έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την επιβολή της συλλογής δεδομένων. Η SSB ισχυρίζεται ότι θέλει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο συλλογής και ανάλυσης δεδομένων κατανάλωσης των νοικοκυριών για την ενημέρωση της φορολογικής πολιτικής, των κοινωνικών παροχών και του επιδόματος παιδιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραυματισμός 15χρονου από ταχύπλοο στην Άνδρο

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον

Τραυματισμός υπαλλήλου στις φυλακές Αλικαρνασσού

Με νέες «προληπτικές» επιθέσεις απειλεί τη Γάζα το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα