ΑΘΗΝΑ
04:01
|
04.05.2024
Οι καταδικασθέντες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να προβούν σε έφεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο Δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) καταδίκασε σε θανατική ποινή δύο Βρετανούς, τους Έιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ, και τον Μαροκινό υπήκοο Σαουντούν Μπραχίμ, για μισθοφορικές δραστηριότητες.

«Η επιτροπή του Εφετείου του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εξέτασε την ποινική υπόθεση εναντίον των Βρετανών πολιτών Σον Πίνερ, Έιντεν Άσλιν και του Μαροκινού υπηκόου Σαουντούν Μπραχίμ, οι οποίοι κατηγορούνται για μισθοφορικές δραστηριότητες και τη διάπραξη πράξεων με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή του συνταγματικού συστήματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Αλεξάντερ Νικούλιν, μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

«Κατά την έκδοση της ποινής, το δικαστήριο χρησιμοποίησε όχι μόνο γραπτούς κανονισμούς και κανόνες, αλλά και την κύρια, ακλόνητη αρχή της δικαιοσύνης. Αυτή κατέστησε δυνατή τη λήψη αυτής της δύσκολης και σκληρής απόφασης να επιβληθεί στους καταδικασθέντες ένα αποκλειστικό μέτρο τιμωρίας με τη μορφή της θανατικής ποινής», είπε.

 «Όλοι ανεξαιρέτως οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν την ενοχή τους για όλες τις κατηγορίες», ανακοίνωσε ο Νικούλιν, σημειώνοντας πως «η κατηγορία δεν βασίζεται μόνο στην παραδοχή της ενοχής τους», καθώς «τα αποδεικτικά στοιχεία που παρείχαν οι κατήγοροι επέτρεψαν στο δικαστήριο να τους καταδικάσει».

Οι καταδικασθέντες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να προβούν σε έφεση.

Οι Βρετανοί Σον Πίνερ και Έιντεν Άσλιν παραδόθηκαν στη Μαριούπολη στα μέσα του Απριλίου. Ο Μαροκινός υπήκοος Σαουντούν Μπραχίμ παραδόθηκε στη Βολνοβάχα την 12η Μαρτίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα