ΑΘΗΝΑ
14:19
|
01.05.2024
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας νωρίτερα επισκέφτηκε την Άγκυρα, όπου υπέγραψε τρεις διμερείς συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έφτασε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας, τη δεύτερη χώρα που επισκέπτεται στο πλαίσιο ευρασιατικής περιοδείας με στόχο την επέκταση της διεθνούς συνεργασίας της χώρας του.

«Φτάσαμε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας στο πλαίσιο της διεθνούς μας ατζέντας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξανασυναντηθούμε και θα μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε την ατζέντα συνεργασίας και συμπληρωματικότητάς μας, υπέρ των λαών», δήλωσε ο Μπολιβαριανός ηγέτης, ο οποίος έγινε δεκτός στο διεθνές αεροδρόμιο Χουαρί Μπουμεντιέν από τον πρωθυπουργό Αϊμάν μπιν Αίντ αλ Ραχμάν και τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αλγερία, Χοζέ Σότζο.

Ο Νικολάς Μαδούρο ταξίδεψε στην αφρικανική χώρα αφού επισκέφτηκε την Άγκυρα, όπου υπέγραψε τρεις διμερείς συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Βενεζουέλας σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, τη γεωργία και τα οικονομικά. Η Βενεζουέλα και η Αλγερία έχουν πάνω από 51 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και έχουν υπογράψει στο παρελθόν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του εμπορίου και της βιομηχανίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διμερούς Μικτής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, εκπρόσωποι των δύο χωρών ενίσχυσαν τη συνεργασία τους στον τομέα της γεωργίας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σχεδιάζει να επισκεφτεί το Ιράν το Σάββατο, μετά την επίσημη πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα