ΑΘΗΝΑ
12:21
|
18.05.2024
Η πρόβα της ορχήστρας El Sistema θα είναι ανοικτή στο κοινό στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στις 19 Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτή (προς το κοινό) πρόβα θα πραγματοποιήσει την μεθεπόμενη Κυριακή 19 Ιουνίου η «Ορχήστρα της Κυψέλης» του El Sistema Greece στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Ερατοσθένους 13) στο Παγκράτι.

Η πρόβα των νεαρών μουσικών θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου μεταξύ 12.30 – 13.30 στο χώρο του μουσείου για πρώτη φορά. Το γεγονός θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τους νεαρούς μουσικούς της «εν δράσει» και να γνωρίσει τη διαδικασία ορχηστρικής διδασκαλίας του El Sistema.

Μέσα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή - ελcblog -  exhibitionism - ελcBlog - elculture.gr

Τα μέλη της «Ορχήστρας της Κυψέλης» θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα μουσικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας μίας ορχήστρας. Θα αποκαλύψουν τα μυστικά της προετοιμασίας τους, θα μοιραστούν με το κοινό την αγάπη τους για τη μουσική και θα σας ξεσηκώσουν με ένα κεφάτο ρεπερτόριο!

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Culture is Athens» («Πολιτισμός είναι η Αθήνα») του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας και την έμπρακτη στήριξη καλλιτεχνών και εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Μαθήματα Μουσικής - Kypseli Municipal Market

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece (ESG) προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

El Sistema Greece και Blend Mishkin ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Ηρώδειο

Σύμφωνα με την πρωτοποριακή μουσική μέθοδο του El Sistema, η ορχήστρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική συνάντηση με τους άλλους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων είναι βασική προϋπόθεση για την παρακολούθηση της πρόβας στον σύνδεσμο:  goulandris.gr/events/el-sistema-greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα