ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Είχε προγραμματιστεί για τις 2-7 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται ωστόσο η περιοδεία στον Καναδά στο τέλος Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισχυρός πόνος στο γόνατο (γοναλγία) φαίνεται πως αναγκάζει τον Πάπα Φραγκίσκο να αναβάλλει επ’ αόριστον την περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής. Το είπε απόψε και επίσημα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου στο Βατικανό, Ματέο Μπρούνι.

«Αποδεχόμενος τις συστάσεις των γιατρών του και για να μην διακυβευτεί η θεραπεία του, ο ’Αγιος Πατέρας, με μεγάλη λύπη του, αναγκάζεται να αναβάλει το ταξίδι…

Pope Francis in Africa: 'A pilgrim of peace'

» η οποία ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ανέφερε απόψε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στο ταξίδι του ποντίφικα στον Καναδά, που είναι προγραμματισμένο για τις 24-30 Ιουλίου. Η περιοδεία στην Αφρική ήταν προγραμματισμένη για τις 2-7 Ιουλίου και το Βατικανό είχε μάλιστα δώσει λεπτομέρειες του προγράμματός του. Ο Φραγκίσκος σκόπευε μεταξύ άλλων να επισκεφθεί τις κογκολέζικες πόλεις Κινσάσα, Γκόμα και την πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν, Τζούμπα.

Εδώ και καιρό, ο Πάπας Φραγκίσκος υποφέρει από έντονους πόνους στο δεξί γόνατο και από τις αρχές Μαΐου κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Βατικανού, υποβάλλεται σε θεραπεία η οποία ήδη «αποδίδει καρπούς». «Πάει καλύτερα, πονάει λιγότερο, όχι όμως αρκετά για να μπορέσει να ταξιδέψει», είπε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο τήρησης της ανωνυμίας του, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για χειρουργική επέμβαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα