ΑΘΗΝΑ
01:33
|
28.04.2024
Σε Αμφιλοχία, Πάτρα, Λάρισα και Ξάνθη χτύπησε η νέα κακοκαιρία, η πρώτη με όνομα του φετινού καλοκαιριού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στεριά και θάλασσα έγιναν ένα. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε Αμφιλοχία, Πάτρα, Λάρισα και Ξάνθη χτύπησε η νέα κακοκαιρία, η πρώτη με όνομα του φετινού καλοκαιριού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στεριά και θάλασσα έγιναν ένα. 

Στην Αμφιλοχία, η Genesis προκάλεσε σφοδρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού και το νερό να πλημμυρίσει τον δρόμο στο λιμάνι, με τα αυτοκίνητα και τους πεζούς να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από φερτά υλικά σε φρεάτια, με πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» για να βγάλουν τα σκουπίδια.

Προβλήματα και σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι, με την πυροσβεστική να προχωράει σε απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων. 

Στην Πάτρα, η Genesis προκάλεσε μπουρίνι, με αποτέλεσμα εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Κομφούζιο επικράτησε στους δρόμους, με αρκετά φανάρια να μη λειτουργούν.

Κοντά στη μία ώρα διήρκεσε η ισχυρότατη βροχόπτωση που έπληξε τη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ νωρίτερα την Παρασκευή με αποτέλεσμα να καταγραφούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, όπως και σε πάρκο στην είσοδο της Νίκαιας, εξαιτίας φερτών υλικών που έκλεισαν τις αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα τα νερά να μην είναι εφικτό να απορροφηθούν.

Στην Ξάνθη οι έντονες και ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μικρής έκτασης καταστροφές. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης, όπου τα νερά κατέβαιναν ορμητικά πάνω στο οδόστρωμα, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Στη Μύκη η στάθμη του ποταμού ανέβηκε αισθητά μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη η «Genesis» στην Κέρκυρα, με έντονες βροχοπτώσεις, κατά τόπους, ενώ μικρής διάρκειας χαλάζι έπεσε στα βορειοανατολικά του νησιού.

Στα νότια, ανεμοστρόβιλος ξήλωσε πινακίδες και στέγες, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην ίδια περιοχή χρειάστηκαν και κάποιες κοπές δέντρων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, «μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα, με το φαινόμενο όμως της κακοκαιρίας να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

Σε επιφυλακή βρίσκονται Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμοι για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ όπου απαιτείται, οι φορείς που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, προχωρούν σε επεμβάσεις.

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται έως τώρα προβλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από χθες, καταγράφονται κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και χαλαζόπτωση στις Σέρρες. Μετά την ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, έντονα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από το πρωί αρχικά στην περιοχή της Πιερίας, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες οι έντονες βροχοπτώσεις θα πλήξουν όλη την Κεντρική Μακεδονία, ελλοχεύοντας κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα