ΑΘΗΝΑ
15:53
|
25.04.2024
Πολλές δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν στην φετινή «Παρέλαση Υπερηφάνειας» παρά τις απειλές μισαλλόδοξων φανατικών Εβραίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πολύχρωμη γιορτή χαράς (παρά τις απειλές μισαλλόδοξων φανατικών Εβραίων και τα εμπόδια που προκαλούν σε κεντρικούς δρόμους του Τελ Αβίβ τα έργα για την επέκταση των δικτύων μετρό και τραμ) εξελίχθηκε η σημερινή «Παρέλαση Υπερηφάνειας» (Pride Parade).

Το πολύχρωμο πλήθος παρήλασε σήμερα το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους του Τελ Αβίβ με συμμετοχή που ξεπέρασε κατά τους διοργανωτές ακόμη και τα 100.000 άτομα.

Η συνήθης διαδρομή δεν ακολουθήθηκε αυτή τη χρονιά καθώς το μεγαλύτερο μέρος του Τελ Αβίβ εδώ και μήνες έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο εργοτάξιο. Η κεντρική εκδήλωση ξεκίνησε από το αθλητικό κέντρο Sportek του Πάρκου Γιάρκον και συνεχίστηκε προς τη λεωφόρο Ρόκας του βορείου Τελ Αβίβ, με τον δήμαρχο της πόλης, Ρον Χουλντάι και την υπουργό Κοινωνικής Ισότητας Μέιραβ Κόεν να κηρύσσουν νωρίτερα την έναρξη των εκδηλώσεων απορρίπτοντας τις απειλές των μισαλλόδοξων, φανατικών υπερορθόδοξων Εβραίων προς τους διοργανωτές και γνωστούς ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Ισραήλ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αισθανθεί κανένας φόβο στην χώρα μας, θα προστατεύουμε πάντα το λαό που ζει σε αυτή τη χώρα» είπε η Κόεν.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν θα υποχωρήσουμε σε ανθρώπους που απειλούν με βία και τρόμο».

Εικόνα

Toν Ιούνιο του 2015 στη διάρκεια της παρέλασης υπερηφάνειας ένας υπερορθόδοξος Εβραίος επιτέθηκε με μαχαίρι στην 16χρονη ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του Ισραήλ, Σίρα Μπάνκι, σκοτώνοντάς την. Έκτοτε, πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Ισραήλ θυμούνται τον άδικο θανατό της.

Φέτος φανατικοί υπερορθόδοξοι Εβραίοι έστειλαν επιστολές με σφαίρες και απειλητικά μηνύματα σε γνωστούς ακτιωβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επιδιώκοντας την ματαίωση εκδηλώσεων. Οι προσπάθειές τους καταδικάστηκαν από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα