ΑΘΗΝΑ
09:24
|
18.05.2024
Τα βρεφικά γάλατα και τα ταμπόν σήμερα στις ΗΠΑ είναι κάτι σαν… τα χαρτιά υγείας του 2020. Εξαφανίζονται από τα ράφια σε χρόνο ρεκόρ!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα βρεφικά γάλατα και τα ταμπόν σήμερα στις ΗΠΑ είναι κάτι σαν… τα χαρτιά υγείας του 2020. Εξαφανίζονται από τα ράφια σε χρόνο ρεκόρ!

Το φαινόμενο ωστόσο της έλλειψης αυτών των δύο προϊόντων δεν οφείλεται στην ιδιοτροπία ή κάποια ξαφνική φρενίτιδα των καταναλωτών αλλά στο βιομηχανικό και ανεφοδιαστικό σύστημα των ΗΠΑ που φαίνεται πως αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα που πλέον αυτά προκαλούν σημαντικές ελλείψεις στις … «ελεύθερες αγορές» της μητρόπολης του καπιταλισμού.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις βρεφικού γάλακτος που παρατηρούνται στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο μετά το κλείσιμο ενός μεγάλου εργοστασίου της εταιρίας Abbot στο Μίσιγκαν το «μυστήριο» λύθηκε σχετικά γρήγορα. Όπως έγινε γνωστό η αγορά βρεφικού γάλακτος  στις ΗΠΑ είναι στα χέρια μίας χούφτας εταιριών που κρατούν «κλειστά» τα σύνορα για τις ευρωπαϊκές εταιρίες στις κατά τα άλλα «ελεύθερες αγορές».

Πού οφείλεται η έλλειψη

Στην περίπτωση των ελλείψεων ταμπόν περιόδου η βασική αιτία φαίνεται πως οφείλεται στις διαταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που παρατηρείται από το 2020 λίγους μήνες μετά την εφαρμογή των πρώτων διεθνών περιοριστικών υγειονομικών μέτρων που σταμάτησαν την παραγωγή και τις μεταφορές στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

The Best Tampons | Reviews by Wirecutter

Η Τσέρι Μακμάστερ, εκπρόσωπος Τύπου της πολυεθνικής P&G που έχει υπό τη σκέπη της (μεταξύ πολλών άλλων) μεγάλες βιομηχανίες κατασκευής ταμπόν, εκτίμησε πως η αιτία είναι πολυπαραγοντική και ξεκινά από το 2002 όταν παρατηρήθηκε η πρώτη μεγάλη «έκρηξη στις πωλήσεις».

Η ίδια ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια η αύξηση στις πωλήσεις ταμπόν στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7,7% ενώ την ίδια περίοδο παρατηρήθηκαν σοβαρές διαταράξεις στις παραγωγικές μονάδες πρώτων υλών και στην αλυσίδα μεταφοράς και ανεφοδιασμού. Πρόσθεσε τέλος σε όλα αυτά και τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρείται σε βιομηχανίες του είδους και στις αυξημένες τιμές βάμβακος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bitcoin: Στα 67.000$ η αξία του μετά από 3 βδομάδες

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα