ΑΘΗΝΑ
15:42
|
18.05.2024
Στα τραύματά του υπέκυψε Παλαιστίνιος ο οποίος οδηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα θύματα του ισραηλινού καθεστώτος άπαρτχαϊντ προστέθηκε το Σάββατο Παλαιστίνιος ο οποίος οδηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας που επικαλείται δημοσίευμα του Middle East Eye.

Ειδικότερα, ο 37χρονος Σαμίχ Τζαμάλ Αμάρνεχ (Samih Jamal Amarneh), χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά την 1η Ιουνίου κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Γιαμπάντ κοντά στην Τζενίν, που είχε ως στόχο την κατεδάφιση του σπιτιού ενός Παλαιστίνιου, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε τον Μάρτιο στους πυροβολισμούς από τους οποίους σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ προχωρά συχνά στην κατεδάφιση ατόμων που κατηγορεί για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών. Η πρακτική αυτή, η οποία συχνά τροφοδοτεί τις εντάσεις, έχει καταδικαστεί ως μορφή συλλογικής τιμωρίας.

Τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ συνεχίζει να διεξάγει τακτικές επιδρομές μέσα και γύρω από την Τζενίν. η οποία, με επίκεντρο τον κεντρικό προσφυγικό καταυλισμό της, είναι γνωστή ως προπύργιο ενός επανεμφανιζόμενου παλαιστινιακού ένοπλου κινήματος αντίστασης. Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι έχουν πυροβοληθεί θανάσιμα στην Τζενίν από ισραηλινά πυρά από την αρχή του έτους, με τον συνολικό αριθμό νεκρών στη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ να υπερβαίνει τους 65. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα