ΑΘΗΝΑ
19:43
|
18.05.2024
Οι ΗΠΑ δεν θα απαιτούν πλέον από τους αεροπορικούς ταξιδιώτες να έχουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ Covid-19 πριν εισέλθουν στη χώρα από το εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι ΗΠΑ δεν θα απαιτούν πλέον από τους αεροπορικούς ταξιδιώτες να έχουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ Covid-19 πριν εισέλθουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι εγκαταλείπουν την απαίτηση λόγω της «τεράστιας προόδου» που είχε σημειώσει η χώρα στον αγώνα κατά του ιού.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία πιέζει για τον τερματισμό της πολιτικής, η οποία, όπως λένε, έχει αποτρέψει τις κρατήσεις, καθώς οι οικογένειες φοβούνται ότι θα αποκλειστούν στο εξωτερικό.

Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ την Κυριακή.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα επαναξιολογήσει την πολιτική σε 90 ημέρες. Η διοίκηση είπε ότι «δεν θα διστάσει να ενεργήσει» για την επαναφορά του κανόνα εάν νέες παραλλαγές κάνουν τους αξιωματούχους να πιστέψουν ότι είναι απαραίτητο.

«Είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το βήμα λόγω της τεράστιας προόδου που έχουμε σημειώσει στον αγώνα μας κατά του ιού: Έχουμε κάνει ευρέως διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες που σώζουν ζωές και αυτά τα εργαλεία λειτουργούν για την πρόληψη σοβαρής νόσησης και θανάτου και είναι αποτελεσματικά κατά του διαδεδομένες παραλλαγές που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν κανόνες που απαιτούν από τους αεροπορικούς ταξιδιώτες να είναι αρνητικοί εντός τριών ημερών από την πτήση τους – ή να παρέχουν απόδειξη πρόσφατης ανάρρωσης από τον ιό – τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έσφιξε την πολιτική σε μία ημέρα πριν την πτήση τον Δεκέμβριο, καθώς η παραλλαγή Όμικρον ώθησε τα κρούσματα του ιού υψηλότερα. Το μέτρο δοκιμής δεν ίσχυε για τις χερσαίες διελεύσεις.

Οι περισσότεροι μη αμερικανοί πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν για να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid στις ΗΠΑ έχει μειωθεί απότομα από τον Ιανουάριο, αν και οι αριθμοί είχαν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες προτού σταθεροποιηθούν. Οι θάνατοι παραμένουν πολύ χαμηλότεροι από ό,τι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας λόγω των επιπτώσεων του προγράμματος εμβολιασμού.

Ο ταξιδιωτικός τομέας, ο οποίος είδε αύξηση της ζήτησης καθώς οι ανησυχίες για την πανδημία φθίνουν, έχει πει ότι οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω από άλλες χώρες στην επαναξιολόγηση των πολιτικών τεστ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αφαίρεσε όλες τις απαιτήσεις τεστ Covid-19 για ταξίδια τον Μάρτιο, όπως και ο Καναδάς. Η Ιταλία ήρε τις απαιτήσεις τεστ της αυτόν τον μήνα.

Την Παρασκευή, ο Καναδάς είπε επίσης ότι θα διακόψει τα τυχαία τεστ Covid στα αεροδρόμια για το υπόλοιπο του Ιουνίου, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τους ταξιδιώτες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδίων των ΗΠΑ, Ρότζερ Ντάου, δήλωσε ότι η αλλαγή στην πολιτική θα «επιταχύνει την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ», ενώ η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών είπε ότι ήταν «καλά νέα» η κατάργηση του «αναποτελεσματικού» μέτρου.

Η Airline Virgin Atlantic χαιρέτισε επίσης την κίνηση, λέγοντας ότι «θα τονώσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα υποστηρίξει την ανάκαμψη στα υπερατλαντικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι».

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν αργά τους εθνικούς περιορισμούς για τον Covid. Τον περασμένο Νοέμβριο, ήρε τους περιορισμούς σε ταξιδιώτες από περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από απαγόρευση για περισσότερους από 18 μήνες.

Τον Απρίλιο, οι ΗΠΑ απέσυραν την απαίτησή τους να φορούν μάσκες οι επιβάτες στα αεροπλάνα, αφού ένα δικαστήριο ακύρωσε την εντολή του CDC.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, η κατάργηση της απαίτησης τεστ είναι πιθανό να φέρει επιπλέον 5,4 εκατομμύρια επισκέπτες στις ΗΠΑ φέτος, αυξάνοντας τις ταξιδιωτικές δαπάνες κατά 12%.

« Η σήμερον σηματοδοτεί ένα άλλο τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ανάκαμψη των εισερχόμενων αεροπορικών ταξιδιών και την επιστροφή των διεθνών ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο κ. Ντάου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα