ΑΘΗΝΑ
20:14
|
16.06.2024
Η προσπάθεια του Τζο Μπάιντεν να κατηγορήσει τη Μόσχα για τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν είναι πειστική, έγραψε ο Ντμίτρι Πολυάνσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να κατηγορήσει τη Μόσχα για τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πειστική, έγραψε στο Twitter ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι.

“Φαίνεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν κυβερνά επίσης τις ΗΠΑ, καθώς μπορεί να επιβάλει φόρους στα τρόφιμα και το φυσικό αέριο. Μη πειστική και μάταιη προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ να μετατοπίσει την ευθύνη και να ξεφύγει από τις ευθύνες του”, αναφέρει το tweet.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS αναφέρει ότι ο Μπάιντεν είχε πει νωρίτερα ότι ο πληθωρισμός ήταν «μια πραγματική πρόκληση για τις αμερικανικές οικογένειες». «Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι σαν τον φόρο του Πούτιν για τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο», πρόσθεσε. Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε αυξηθεί κατά 8,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βάσει αιτήματος των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας και στόχος ήταν η αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας. Σε απάντηση, η Δύση επέβαλε σημαντικές κυρώσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες άρχισαν να παρέχουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, του οποίου η συνολική αξία υπολογίζεται επί του παρόντος σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απάντηση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός συνάδει με την πρόταση των ΗΠΑ

Ελβετία: Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη καλεί σε εμπλοκή της Ρωσίας στις συνομιλίες

Ζαχάροβα προς Αθήνα: Ελληνική ομογένεια στη Μαριούπολη υπάρχει και στέλνετε όπλα εναντίον της (video)

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα