ΑΘΗΝΑ
13:02
|
25.04.2024
Σε απαγόρευση προβολής και παρουσίασης της βρετανικής ταινίας Lady of Heaven προχώρησαν οι μαροκινές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απαγόρευση προβολής και παρουσίασης της βρετανικής ταινίας Lady of Heaven που φέρεται να αφηγείται την ιστορία της κόρης του Προφήτη Μωάμεθ, Λαίδης Φατιμά,  προχώρησαν οι μαροκινές αρχές, καθώς το Ανώτατο Συμβούλιο Ουλεμά (θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας) αποφάνθηκε ότι πρόκειται για «κατάφωρη παραποίηση των καθιερωμένων γεγονότων» του Ισλάμ.

Ειδικότερα, το συμβούλιο κατηγόρησε την ταινία για «απεχθή μεροληψία» και εγκάλεσε τους δημιουργούς της ταινίας ότι επιδιώκουν «δόξα και εντυπωσιασμό» και «πληγώνουν τα αισθήματα των μουσουλμάνων θίγοντας την θρησκεία τους», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Μαρόκου που επικαλείται δημοσίευμα του BBC.

Μετά από διαμαρτυρίες έξω από ορισμένους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου, η βρετανική αλυσίδα κινηματογράφων Cineworld ακύρωσε όλες τις προβολές της ταινίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί η προστασία» του προσωπικού και των πελατών της.

Η εξέλιξη αυτή με τη σειρά της προκάλεσε οργή, μεταξύ άλλων και από ορισμένους μουσουλμάνους που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ταινία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, επειδή ένας σχετικά μικρός αριθμός ανθρώπων είχε καταφέρει να επιβάλει τη θέλησή του με τρόπο που φαινόταν να εξομαλύνει τη λογοκρισία για λόγους βλασφημίας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ταινία εξήγειρε διαμαρτυρίες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Αίγυπτος, το Πακιστάν, το Ιράν και το Ιράκ την έχουν επίσης καταγγείλει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα