ΑΘΗΝΑ
00:41
|
22.05.2024
Η κυβέρνηση «επέλεξε να καταθέσει αυτό το ανοσιούργημα Παρασκευή απόγευμα, με την επερχόμενη Δευτέρα αργία και ψήφιση την Τρίτη», τονίζει το ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση «επέλεξε να καταθέσει αυτό το ανοσιούργημα Παρασκευή απόγευμα, με την επερχόμενη Δευτέρα αργία και ψήφιση την Τρίτη», τονίζει το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία που κατατέθηκε για τη ΛΑΡΚΟ. Όπως τονίζει, με το άρθρο 6 της τροπολογίας 1331/196, η «Μητσοτάκης Α.Ε. απολύει όλους τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, προχωρώντας το σχέδιο ξεπουλήματος της εταιρείας στο τελικό του στάδιο».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το κόμμα της αντιπολίτευσης εξηγεί ότι το επίμαχο άρθρο περιλαμβάνει τέσσερις παραγράφους, που προβλέπουν τα εξής:

⇒ «Με την πρώτη δίνεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή της εταιρείας να καταγγείλει όλες τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, να απολύσει δηλαδή όλους τους εργαζόμενους.»

⇒ «Στην παρ.2 προβλέπεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να συνάπτει μηνιαίες και διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας για την συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας και συντήρησης του ενεργητικού της! Θα προσλαμβάνονται δηλαδή οι απολυμένοι με συμβάσεις ενός και δύο μηνών για να συντηρούν το ενεργητικό της ΛΑΡΚΟ, μέχρι να το αρπάξει ο ιδιώτης!»

⇒ «Με την τρίτη παράγραφο ορίζεται ότι η δαπάνη για τις απολύσεις, αποζημιώσεις κλπ, θα επιχορηγηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Όταν είναι για καταστροφή, για ξεπούλημα, βρίσκονται κονδύλια. Όταν είναι για δημιουργία, για ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε ένα “πράσινο σχέδιο” ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως από το 2020 φωνάζει το ΜέΡΑ25, δεν υπάρχουν.»

⇒ «Τέλος, με την παρ.4 προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι στους απολυμένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, άνω των 55, κάνοντας λόγο για ειδικά προγράμματα δράσης/απασχόλησης στους ΟΤΑ, τα οποία όλα όμως θα οριστούν με αποφάσεις υπουργού…

Οι απολύσεις είχαν ήδη προαναγγελθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, αναφέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης, από τους υπουργούς της κυβέρνησης, Χρ. Σταϊκούρα, Κ. Σκρέκα και Κ. Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι η «Μητσοτάκης Α.Ε. προφανώς περίμενε τον κατάλληλο χρονισμό για να προβεί στις απολύσεις εργαζομένων»  

«Επέλεξε να καταθέσει αυτό το ανοσιούργημα Παρασκευή απόγευμα, με την επερχόμενη Δευτέρα αργία και ψήφιση την Τρίτη. Το δε άρθρο δεν αναφέρει την ΛΑΡΚΟ, αλλά περιφραστικά μιλά για την εταιρεία που έχει υπαχθεί σε ειδική διαχείριση βάσει του Ν. 4664/2020. Κεκαλυμμένη και fast-track η νομοθέτηση της Μητσοτάκης Α.Ε., θα ζήλευε και η Μαφία ενδεχομένως…». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα