ΑΘΗΝΑ
14:28
|
26.04.2024
Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 100 πολίτες σε αγροτική συνοικία της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο το Σαββατοκύριακο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 100 πολίτες σε αγροτική συνοικία της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν μια τοπική πηγή και μια πηγή ασφαλείας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επιτιθέμενοι χτύπησαν το βράδυ του Σαββάτου στην κοινότητα Seytenga, τμήμα της επαρχίας Seno, η οποία βρίσκεται σε παραμεθόριες περιοχές όπου μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος διεξάγουν εξέγερση.

Μια πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Μια τοπική πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί είπε ότι ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών ήταν 165.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την επίθεση που «προκάλεσε πολλά θύματα» σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα και κάλεσαν τις αρχές να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει τον αριθμό των νεκρών αργότερα τη Δευτέρα.

Ένοπλοι σκότωσαν 11 στρατιωτικούς αστυνομικούς στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη.

Ο υψηλότερος αριθμός νεκρών από την έναρξη της κρίσης ασφαλείας στη Μπουρκίνα Φάσο ήταν από μια επίθεση τον περασμένο Ιούνιο, όταν μαχητές σκότωσαν περισσότερους από 130 πολίτες σε ένα βορειοανατολικό χωριό.

Η βία που συνδέεται με ισλαμιστές αντάρτες έχει σκοτώσει χιλιάδες και εκτοπίσει εκατομμύρια σε όλη την Μπουρκίνα Φάσο και το γειτονικό Μάλι και Νίγηρα από το 2015.

Αξιωματικοί του στρατού θυμωμένοι για τις κλιμακούμενες επιθέσεις ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο τον Ιανουάριο και υποσχέθηκαν να βελτιώσουν την ασφάλεια, αλλά τα επίπεδα βίας παρέμειναν υψηλά.

Η στρατιωτική κυβέρνηση επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια για την απόφασή της να χρειαστεί 36 μήνες για να αποκαταστήσει τη δημοκρατική κυριαρχία, παρά τις πιέσεις από το περιφερειακό μπλοκ της Δυτικής Αφρικής ECOWAS να διεξαχθούν εκλογές νωρίτερα.

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι, τον Νίγηρα και το Τσαντ αναμένεται να αντιμετωπίσουν έκτακτα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας τους επόμενους μήνες – μια κατάσταση που επιδεινώνεται από τη βία, τη συντριβή της φτώχειας και τις υψηλές τιμές των τροφίμων, ανακοίνωσε η υπηρεσία βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα