ΑΘΗΝΑ
00:14
|
24.04.2024
110.000 δόσεις θα διανεμηθούν στις χώρες μέλη της Ένωσης από τα τέλη Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία για την αγορά 110.000 εμβολίων για την καταπολέμηση της ευλογιάς των πιθήκων κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Οι πρώτες παραδόσεις δόσεων, άγνωστου έως τώρα παραγωγού, θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου, σημείωσε η κ. Κυριακίδου, σε εκείνες τις χώρες «που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» και το κόστος καλύπτεται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

«Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε κονδύλια της ΕΕ για να αγοράσουμε εμβόλια που μπορούμε στη συνέχεια να διανείμουμε στα κράτη μέλη», είπε η Επίτροπος. «Αυτό δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν συνεργαζόμαστε και την ικανότητά μας να έχουμε τις δομές σε ισχύ ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα σε μια κρίση όπως αυτή που έχουμε τώρα» πρόσθεσε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε , την ανάγκη μιας παγκόσμιας στρατηγικής για την υγεία έτσι ώστε να είναι δυνατή η από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και ανέφερε επιπλέον πως έως τώρα έχουν εντοπιστεί πάνω από 1400 κρούσματα παγκοσμίως. Στην Ευρώπη τα έως τώρα κρούσματα είναι 900 με την Ισπανία (259 κρούσματα),τηνη Πορτογαλία (191) και την Γερμανία (113) να έχουν καταγράψει τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων.

Όσο αφορά στην πανδημία του κορονοϊού η κ. Κυριακίδου επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα εξετάσουν στο σημερινό συμβούλιο τις εκστρατείες «για τους ερχόμενους μήνες, το φθινόπωρο και το χειμώνα»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε αναφέρει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη δανική εταιρείας βιοτεχνολογίας Bavarian Nordic για το εμβόλιο Imvanex, το οποίο αφορά την ευλογιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα