ΑΘΗΝΑ
20:46
|
08.08.2022
Έτοιμη η 4η τοιχογραφία του ArtWalk 7 με την υπογραφή του Ισπανού urban artist, Mon Devane.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εμπνέομαι από τον πολιτισμό και την παράδοση. Μου αρέσει να φέρνω πράγματα από το παρελθόν στο παρόν», λέει ο Mon Devane, ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία για να δημιουργήσει την τέταρτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7, κοντά στην οδό Σκαγιοπουλείου 32.

Ο Mon Devane μπορεί να συστήνεται ως urban artist, αλλά δεν θέλει να βάζει ταμπέλες στον εαυτό του και στα έργα του. Ξεκίνησε από το graffiti και συνεχίζει μέχρι σήμερα να χρησιμοποιεί το σπρέι ως το βασικό του εργαλείο για να δημιουργεί σε μεγάλου μεγέθους επιφάνειες. Του αρέσει η αντίθεση στη χρήση μιας μοντέρνας τεχνικής, όπως είναι η ζωγραφική με τη χρήση σπρέι, για να απεικονίσει θέματα του παρελθόντος. Όταν ξεκινάει ένα νέο έργο προσπαθεί να χρησιμοποιεί φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος, καθώς του αρέσει να εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του.

Για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία μελέτησε την ιστορία της Πάτρας. «Ήθελα να μιλήσω για πολιτισμούς, να βρω ομοιότητες ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς μας», είπε. Και βρήκε αυτή την ομοιότητα στο καρναβάλι. Η Ουρένσε, η πόλη από την οποία κατάγεται, είναι γνωστή για το παραδοσιακό της καρναβάλι, όπως και η Πάτρα. Με αυτό τον τρόπο, γεννήθηκε ο Νέος Διόνυσος, ένας θεός με σκουλαρίκια και τατουάζ, για τον οποίο χρησιμοποίησε πολλές πολιτισμικές αναφορές. Χαρακτηριστικά, το τατουάζ που βρίσκεται στο χέρι του «Διόνυσου» είναι μία από τις μάσκες που χρησιμοποιούν οι καρναβαλιστές στο καρναβάλι της Ουρένσε και ονομάζεται «Cigarrón».

Στην Πάτρα, τον κέρδισε η ζεστασιά των ανθρώπων και η πιο ανάλαφρη στάση ζωής μας, η οποία ταιριάζει πολύ στη δική του. Λόγω της φύσης της δουλειάς του, δεν είδε την Ελλάδα όσο θα ήθελε και γι’ αυτό θα επιστρέψει σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον! Όσον αφορά το ArtWalk, θαύμασε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ομάδα της Art In Progress, σημειώνοντας πως τα έργα των καλλιτεχνών που δημιουργούνται στην πόλη μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τη γνωρίσει ο κόσμος στο εξωτερικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις στην Αθήνα με πανσέληνο την Παρασκευή

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Ηθοποιοί απλήρωτοι επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη;

Θετικοί στην επιστροφή των Γλυπτών οι αναγνώστες της Sunday Times

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα