ΑΘΗΝΑ
21:11
|
26.04.2024
Η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να καταδικαστεί, μέσα αλλά και έξω από τις δικαστικές αίθουσες τονίζει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η σημερινή μαζική συγκέντρωση του λαού και της νεολαίας έξω από το Εφετείο, στην έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, διατράνωσε για ακόμα μια φορά την παλλαϊκή απαίτηση: Οι ναζί να μπουν ακόμα πιο “βαθιά” στη φυλακή, η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να καταδικαστεί, μέσα αλλά και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και συνεχίζει:

«Δεν χωρά εφησυχασμός. Με τον φασισμό δεν τελειώσαμε, γιατί δεν τελειώσαμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που τον γεννά και τον τρέφει. Αυτό επιβεβαίωσαν τα γεγονότα που ακολούθησαν την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, όπως οι φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με την προκλητική ανοχή του κράτους. Αυτό επιβεβαίωσε η ίδια η δίκη της Χρυσής Αυγής, από την υποβάθμιση και τελικά παραγραφή της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ως τις επιεικείς ποινές και μεταχείριση, τις αποφυλακίσεις καταδικασμένων ναζιστών».

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η φασιστική ιδεολογία και δράση δεν αντιμετωπίζεται από το σημερινό κράτος και τους θεσμούς τους» αλλά μόνον από τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας που θα οδηγήσει τον φασισμό «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα