ΑΘΗΝΑ
07:34
|
06.05.2024
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ενθαρρύνονται να βρουν δουλειά στο εξωτερικό για να στέλνουν ξένο συνάλλαγμα πίσω στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σρι Λάνκα ζητά από τους κρατικούς υπαλλήλους να παίρνουν μια επιπλέον μέρα άδεια κάθε εβδομάδα προκειμένου να καλλιεργήσουν λαχανικά στις αυλές τους, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διαφαινόμενη έλλειψη τροφίμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, καθώς η άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση, έχει οδηγήσει όχι μόνο σε έλλειψη καυσίμων και φαρμάκων, αλλά και βασικών ειδών διατροφής, ανακοινώθηκε πως θα δίνεται άδεια σε εργαζόμενους για το Δημόσιο, μία εργάσιμη ημέρα κάθε εβδομάδα και θα τους παρέχονται όλα τα μέσα προκειμένου να ασχοληθούν με γεωργικές δραστηριότητες στις αυλές τους.

Το επιπλέον ρεπό θα ήταν μια «λύση για την έλλειψη τροφίμων που αναμένεται να συμβεί στο μέλλον», αναφέρεται σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία προστίθεται ότι το μέτρο θα συμβάλει και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει μια «τρομερή ανθρωπιστική κρίση» καθώς τέσσερις στους πέντε ανθρώπους στη χώρα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων αναγκάζονται να μειώσουν την κατανάλωση τροφίμων και να παραλείψουν γεύματα.

Οι οδηγοί, εν τω μεταξύ, ταλαιπωρούνται από ελλείψεις βενζίνης και ντίζελ για μήνες και οι μεγάλες ουρές οχημάτων έξω από τα πρατήρια καυσίμων αποτελούν καθημερινότητα.

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα έχουν κάθε Παρασκευή ρεπό για τους επόμενους τρεις μήνες χωρίς μείωση μισθού, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά η ρύθμιση δεν θα ισχύει για το προσωπικό βασικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση είπε, επίσης, ότι οποιοσδήποτε από τους 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους του δημόσιου τομέα θα ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά, μπορεί να λάβει έως και πέντε χρόνια άδεια άνευ αποδοχών χωρίς να επηρεαστεί η βαθμολογική εξέλιξη ή η σύνταξή του.

Η κίνηση στοχεύει στο να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, προκειμένου να στέλνουν χρήματα πίσω στο νησί, το οποίο ταλανίζεται από μια κρίσιμη έλλειψη ξένου συναλλάγματος που εμποδίζει τις εισαγωγές καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Σρι Λάνκα έχει αθετήσει το εξωτερικό χρέος 51 δισ. δολαρίων και βρίσκεται σε συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια διάσωσης της χώρας, την ίδια ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι διαδηλώσεις που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, που κατηγορείται για κακοδιαχείριση της οικονομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα