ΑΘΗΝΑ
04:57
|
20.04.2024
Από τα τέλη Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 480 οικογένειες Ουκρανών με παιδιά και 180 ενήλικες έχουν υποβάλει αίτηση για βοήθεια στη στέγαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες οικογένειες Ουκρανών έμειναν άστεγες στην Αγγλία αφού έφτασαν στη χώρα με βίζες που είχαν σχεδιαστεί για να τους εξασφαλίσουν ένα μέρος για να ζήσουν, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 480 οικογένειες Ουκρανών με παιδιά και 180 άγαμοι ενήλικες έχουν υποβάλει αίτηση για βοήθεια σχετικά με την έλλειψη στέγασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 145 τοποθετήσεις του προγράμματος Homes for Ukraine (Σπίτια για την Ουκρανία) είχαν καταλήξει με τα άτομα να βρίσκονται χωρίς στέγη μέχρι την 3η Ιουνίου.

Η Λόρεν Σκοτ, εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού Refugees at Home (Πρόσφυγες στο Σπίτι), δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι και λυπημένοι, αλλά δεν εκπλησσόμαστε όταν βλέπουμε ότι οι τοποθετήσεις αρχίζουν να σταματούν να λειτουργούν. Το να περιμένουμε από ευάλωτους, τραυματισμένους πρόσφυγες να βασίζονται στην καλή θέληση αγνώστων που έχουν γνωρίσει στο Facebook ήταν πάντα ένας κίνδυνος».

«Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα ενωμένο εθνικό εναλλακτικό σχέδιο για να βοηθήσουμε τις οικογένειες των οποίων οι τοποθετήσεις παρουσιάζουν πρόβλημα. Σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπάρχει συνεπής προσέγγιση για την αντιστοίχιση επισκεπτών με νέους οικοδεσπότες, κανένας τυπικός τρόπος για τους Ουκρανούς να αλλάξουν τους χορηγούς βίζας και κανένας ενιαίος μηχανισμός για τη μεταφορά της χρηματοδότησης από τον έναν οικοδεσπότη στον άλλο.»

Πολλές τοπικές αρχές αντιμετωπίζουν τις ουκρανικές οικογένειες ως άστεγες αντί να προσπαθούν να τις φέρουν σε επαφή με νέους οικοδεσπότες, αφήνοντάς τις σε ξενώνες και ξενοδοχεία, όπως ακριβώς συνέβη με τους Αφγανούς πρόσφυγες. Από τις 145 αποτυχημένες τοποθετήσεις του προγράμματος Homes for Ukraine, μόνο 20 αντιστοιχίστηκαν με νέο οικοδεσπότη.

Η Σκοτ δήλωσε πως «Είναι μια κατάσταση εφιάλτης – αυτή ακριβώς που ελπίζαμε να αποφύγουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα