ΑΘΗΝΑ
10:53
|
26.04.2024
Οι θάνατοι στην αμερικανική ήπειρο αυξήθηκαν κατά 19,4% από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην αμερικανική ήπειρο αυξήθηκαν κατά 11 τοις εκατό την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, με συνολικά 1,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 4.069 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (PAHO) στην πιο πρόσφατη ενημέρωση των δεδομένων της πανδημίας στην περιοχή.

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στην περιοχή τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά 11 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα και οι θάνατοι να αυξάνονται κατά 19,4 τοις εκατό, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του PAHO, Καρίσα Ετιέν.

Η διευθύντρια σημείωσε επίσης ότι από τις 34 χώρες και περιοχές για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι νοσηλείες που σχετίζονται με τον Covid-19 αυξήθηκαν σε 15 από αυτές την προηγούμενη εβδομάδα και οι εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αυξήθηκαν σε 10 χώρες και περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Νότια Αμερική κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, με αύξηση 20 τοις εκατό, ενώ στην Κεντρική Αμερική τόσο οι μολύνσεις όσο και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 32 τοις εκατό, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκθεση πριν από δύο εβδομάδες, όταν η Κεντρική Αμερική είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με την πανδημία.

Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώθηκε αύξηση 2 τοις εκατό στις νοσηλείες και 4,2 τοις εκατό αύξηση στις εισαγωγές σε ΜΕΘ για έβδομη συνεχή εβδομάδα. Στο Μεξικό αναφέρθηκαν περισσότερα από 31.000 κρούσματα, αύξηση 71 τοις εκατό.

Στην Καραϊβική, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3,7 τοις εκατό, ενώ οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 19 τοις εκατό σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η Κούβα σημείωσε την 11η συνεχόμενη εβδομάδα χαμηλών κρουσμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό, με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, λιγότερα από 100 ενεργά κρούσματα και περισσότερο από ένα μήνα χωρίς θάνατο σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την Ετιέν, «τα συστήματα υγείας αντέχουν επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στην περιοχή της Αμερικής είναι εμβολιασμένοι κατά του ιού και προστατεύονται καλύτερα από σοβαρές ασθένειες και θάνατο», αν και μόνο 16 χώρες έχουν εμβολιάσει πάνω από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού.

«Ωστόσο, πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι και διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσοκομειακό κρεβάτι ή ακόμη και να πεθάνουν από τον COVID-19», δήλωσε η γενική διευθύντρια του PAHO.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα