ΑΘΗΝΑ
23:29
|
07.05.2024
Βασικό θέμα συζήτησης στην τετραμερή συνάντηση στο Κίεβο αναμένεται να είναι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο και κατευθύνονται προς το Κίεβο, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ηγέτες των τριών βασικών χωρών της ΕΕ επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

Την παραμονή της αποστολής, ήταν ο επικεφαλής των Ηλυσίων που αποστασιοποιήθηκε πιο ξεκάθαρα από την αδιαλλαξία της Ουάσιγκτον προς το Κρεμλίνο: «Ο Ουκρανός πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία – υπογράμμισε από τη Ρουμανία. Άλλωστε, ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο δυτικός ηγέτης που έχει μιλήσει περισσότερο με τον Πούτιν, επικαλούμενος την ανάγκη «να μην ταπεινωθεί» η Μόσχα.

Βασικό θέμα συζήτησης στην τετραμερή συνάντηση στο Κίεβο αναμένεται να είναι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. καθώς η επίσκεψη πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν η Κομισιόν ανακοινώσει την εισήγησή της να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ στην Ουκρανία. Η Επιτροπή ετοιμάζεται να εκφράσει την ευνοϊκή της γνώμη, αλλά από εκείνη τη στιγμή ο δρόμος θα είναι ανηφορικός γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει η ομοφωνία. Μεταξύ των πιο επιφυλακτικών είναι η Γερμανία και η Γαλλία, και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία μιας διευρυμένης ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας για να καλωσορίσει την Ουκρανία, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της ενταξιακής διαδικασίας

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα