ΑΘΗΝΑ
22:25
|
08.08.2022
«Ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία», λένε οι αρχές για τα επίμαχα… τσιμπιδάκια, μπλουζάκια και κασετίνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφάρι κατασχέσεων ξεκίνησαν στελέχη του υπουργείου Εμπορίου στη Σαουδική Αραβία σε καταστήματα που πωλούν παιχνίδια και παιδικά ρούχα στα χρώματα του ουράνιου τόξου διότι «ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία»!

Το δίκτυο Al-Ekhbariya μετέδωσε εικόνες από τις «επιδρομές» κρατικών αξιωματούχων σε καταστήματα του Ριάντ και την απομάκρυνση των «επικίνδυνων» προϊόντων, όπως τσιμπιδάκια για μαλλιά, pop-its, μπλουζάκια, καπέλα και κασετίνες.

Αξιωματούχος της σαουδαραβικής ηγεσίας δήλωσε ότι αυτά τα αντικείμενα «αντικρούουν την ισλαμική πιστή, τα χρηστά ήθη και εξοικειώνουν τη νεολαία με τα χρώματα της ομοφυλοφιλίας». Σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εμπορίου αναφέρει ότι αυτά τα προϊόντα «κρύβουν σύμβολα που έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική». Εκτός από τις κατασχέσεις οι αρχές θα τιμωρηθούν με πρόστιμα και άλλες ποινές οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.Παρότι στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει νομοθεσία σχετική με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, οι ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου και το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι αυστηρώς απαγορευμένα και τιμωρούνται ακόμα και με θάνατο, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού.  Επίσης, είναι παράνομο οι άνδρες «να φέρονται σαν γυναίκες» ή να φορούν γυναικεία ρούχα, αλλά και οι γυναίκες ανδρικά. 

Παρόμοιες κατασχέσεις είχαν κάνει το περασμένο Δεκέμβριο στο γειτονικό Κατάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραυματισμός 15χρονου από ταχύπλοο στην Άνδρο

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον

Τραυματισμός υπαλλήλου στις φυλακές Αλικαρνασσού

Με νέες «προληπτικές» επιθέσεις απειλεί τη Γάζα το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα