ΑΘΗΝΑ
17:40
|
01.05.2024
Από την 16η Ιουλίου, κάθε εμπόρευμα με εγκατεστημένο λογισμικό υπολογιστή απαιτείται να διαθέτει διεπαφή στην ουκρανική γλώσσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουκρανική γλώσσα πρόκειται να γίνει η γλώσσα των διαδικτυακών πόρων και των διεπαφών χρήστη στην Ουκρανία από την 16η Ιουλίου, δήλωσε o επίτροπος για την Προστασία της Επίσημης Γλώσσας, Τάρας Κρέμεν.

«Την 16η Ιουλίου του 2022, η δεύτερη και η έκτη ρήτρα του Νόμου αριθ. 27 ‘Για τη διασφάλιση και λειτουργία της ουκρανικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα’, τα άρθρα που ρυθμίζουν τη χρήση της επίσημης γλώσσας στο διαδίκτυο και τις γλώσσες διεπαφής του λογισμικού υπολογιστών που είναι εγκατεστημένες σε τέτοια αγαθά, θα εισέλθουν σε λειτουργία», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του διαμεσολαβητή της ουκρανικής γλώσσας, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Έτσι, από την 16η Ιουλίου, κάθε εμπόρευμα με εγκατεστημένο λογισμικό υπολογιστή, από αυτοκίνητα μέχρι πλυντήρια ρούχων και καφετιέρες, απαιτείται να διαθέτει διεπαφή στην ουκρανική γλώσσα ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ηλεκτρονική οθόνη ή πίνακας ελέγχου με κουμπιά.

Επιπλέον, όλοι οι διαδικτυακοί πόροι (ιστοσελίδες, σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κανάλια YouTube, Viber και Telegram και εφαρμογές για κινητά) που λειτουργούν ως διαδικτυακή παρουσία επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στην Ουκρανία απαιτείται να διαθέτουν την κύρια έκδοση στην ουκρανική γλώσσα. Η έκδοση στην ουκρανική γλώσσα του ιστότοπου μιας ξένης εταιρείας που πουλά τα προϊόντα της στην Ουκρανία ενδέχεται να περιέχει μικρότερο όγκο πληροφοριών από την κύρια έκδοση, αλλά επαρκή ώστε οι χρήστες που μιλούν ουκρανικά να μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τον σκοπό αυτής της επιχείρησης.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες σε καταναλωτές στην Ουκρανία μέσω διαδικτύου (διαδικτυακά καταστήματα και διαδικτυακοί κατάλογοι) υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες για αγαθά και υπηρεσίες στην επίσημη γλώσσα στους διαδικτυακούς τους πόρους από την 16η Ιανουαρίου του 2021. Ωστόσο, από τώρα και στο εξής, απαιτείται η λειτουργία μιας πλήρους έκδοσης στην ουκρανική γλώσσα, η οποία θα πρέπει να γίνει η κύρια γλώσσα (μέγιστος όγκος πληροφοριών) και να λαμβάνεται αυτόματα», ανέφερε ο Κρέμεν σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Η απουσία της έκδοσης ενός ιστότοπου στην ουκρανική γλώσσα μετά την 16η Ιουλίου μπορεί να αποτελεί σκόπιμη παραβίαση των απαιτήσεων που αφορούν την επίσημη γλώσσα από τον ιδιοκτήτη του ή την απουσία κρατικής εγγραφής ενός μέσου ενημέρωσης ή την απουσία εγγραφής του ιδιοκτήτη του ως επιχειρηματική οντότητα.

«Αυτό, με τη σειρά του, θα σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης ενός διαδικτυακού πόρου σκοπεύει να μείνει εκτός του νομικού πεδίου της Ουκρανίας, προκαλώντας έτσι δικαιολογημένη δυσπιστία απέναντι στις πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον πόρο», δήλωσε ο Κρέμεν.

Επιπλέον, από την 16η Ιουλίου, ο επίτροπος για την προστασία της επίσημης γλώσσας θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα σε αξιωματούχους κρατικών και τοπικών αρχών, επικεφαλής και υπαλλήλους επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και οργανισμών κάθε μορφής ιδιοκτησίας και άλλους πολίτες που παραβιάζουν το νόμο που αφορά τη χρήση της επίσημης γλώσσας.

Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 3.400 χρίβνιες (108,89 ευρώ) έως 7.500 χρίβνιες (240,19 ευρώ) για την πρώτη παράβαση και από 7.500 χρίβνιες έως 11.900 χρίβνιες (381,1 ευρώ) για επόμενες παραβάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα