ΑΘΗΝΑ
22:23
|
26.04.2024
Kανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ούτε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνέλαβαν ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία κατά τη διάρκεια επιχείρησης τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνασπισμού Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve.

Ο συνασπισμός πραγματοποιεί επιδρομές και χτυπήματα με στόχο μέλη της τζιχαντιστικής ομάδας, η οποία διεξάγει επιθέσεις ανταρτών από την ήττα της στο πεδίο της μάχης πριν από τρία χρόνια.

«Το άτομο που συνελήφθη εκτιμήθηκε ότι ήταν έμπειρος κατασκευαστής βομβών και διοργανωτής, ο οποίος έγινε ένας από τους κορυφαίους ηγέτες της οργάνωσης στη Συρία», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ούτε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές. Ο συνασπισμός δεν διευκρίνισε σε ποιο μέρος της Συρίας έλαβε χώρα η επιδρομή της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εκπρόσωπος μιας ξεχωριστής ομάδας ανταρτών της Συρίας που υποστηρίζεται από την Τουρκία δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού πραγματοποίησαν επιδρομή με ελικόπτερο στο χωριό Αλ Χουμάιρα, νότια των τουρκικών συνόρων, την πρώτη επιχείρηση αυτού του είδους στην περιοχή.

Ο ταγματάρχης Γιούσεφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα Chinook και Black Hawk αμερικανικής κατασκευής, αλλά οι ακριβείς συνθήκες ήταν ασαφείς.

«Αυτή είναι η πρώτη επιχείρηση προσγείωσης ελικοπτέρου [των ΗΠΑ] που γίνεται» σε περιοχές υπό τον έλεγχο του SNA, είπε.

Οι ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβαν τον Φεβρουάριο μια επιδρομή με ελικόπτερο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που ελέγχεται από την τζιχαντιστική ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ. Η επιδρομή οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Ιμπραήμ Αλ-Χασέμι Αλ Κουραΐσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα