ΑΘΗΝΑ
02:07
|
27.07.2024
Ο Αυστραλός υπουργός Ενέργειας πρότεινε σήμερα στους κατοίκους του Σίδνεϊ να μειώσουν την κατανάλωση από τις 18.00-20.00 για να αποφευχθούν πιθανά μπλακάουτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στους καταναλωτές του Σίδνεϊ απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Ενέργειας της Αυστραλίας σε μία προσπάθεια να αποτραπούν πιθανά προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση μεγάλων αστικών κέντρων που βρίσκονται κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω βλαβών ή ανεπαρκών εργασιών συντήρησης.

Τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Αυστραλίας επιδεινώθηκαν τελευταία και από ένα κύμα ψύχους που πλήττει τις ανατολικές ακτές, ενώ οι παραγωγοί Ενέργειας ζήτησαν από τα νοικοκυριά να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κρις Μπόουεν κάλεσε σήμερα τα νοικοκυριά στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας να κάνουν εξοικονόμηση ρεύματος δίχως να θυσιάσουν βασικές υπηρεσίες όπως η θέρμανση.

Energy Minister Chris Bowen to hold meeting in bid to sort power price  spikes

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε τα μπλακ-άουτ» είπε ο Μπόουεν σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης από την Καμπέρα καλώντας τους καταναλωτές να κλείσουν τους διακόπτες από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.

Την Παρασκευή ο 59χρονος νεοεκλεγείς Εργατικός Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους κυβερνήτες των πολιτειών της Αυστραλίας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του τον Μάιο τονίζοντας πως πρώτο θέμα στην ατζέντα συζήτησης θα είναι τα ενεργειακά ζητήματα της χώρας και οι πεπαλαιωμένοι σταθμοί ενέργειας, εκ των οποίων αρκετοί δουλεύουν με λιγνίτη και έχουν να συντηρηθούν χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα