ΑΘΗΝΑ
20:45
|
03.05.2024
Η συγκεκριμένη σφαίρα, που αφαιρέθηκε από το κεφάλι της δημοσιογράφου, σχεδιάστηκε ώστε να διαπερνά αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ειδησεογραφικό μέσο Al Jazeera δημοσίευσε φωτογραφία που όπως αναφέρεται απεικονίζει τη σφαίρα που σκότωσε την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Ακλέχ στην Δυτική Όχθη τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με βαλλιστικούς και ιατροδικαστικούς εμπειρογνώμονες, η συγκεκριμένη σφαίρα σχεδιάστηκε ώστε να διαπερνά αλεξίσφαιρα γιλέκα και χρησιμοποιείται σε αυτόματα όπλα M4. Η σφαίρα αφαιρέθηκε από το κεφάλι της.

Η σφαίρα αναλύθηκε με τη χρήση τρισδιάστατων μοντέλων και, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει διαμέτρημα 5,56 χιλιοστά – όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις. Η σφαίρα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι ειδικοί.

Πρώην στρατηγός της Ιορδανίας, δήλωσε στο Al Jazeera ότι το όπλο και η σφαίρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία της Αμπού Ακλέχ φέρονται τακτικά από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο βοηθός υπουργός Πολυμερών Υποθέσεων της Παλαιστίνης, Αμάρ Χιτζαζί, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η σφαίρα θα παραμείνει στην κατοχή της παλαιστινιακής κυβέρνηση για περαιτέρω έρευνες.

Η Παλαιστίνια δημοσιογράφος Αμπού Ακλέχ σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ κάλυπτε επιδρομές του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν.

Η υπόθεση της Αμπού Ακλέχ στάλθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και η έρευνα παραδόθηκε πρόσφατα στον εισαγγελέα του ΔΠΔ. Η κατάσταση της υπόθεσης, ωστόσο, παραμένει ασαφής.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία στη διάθεση του εισαγγελέα… που αποδεικνύουν χωρίς εύλογη αμφιβολία ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε κατά της Σιρίν Αμπού Ακλέχ διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή και αυτοί είναι οι δράστες αυτού του φρικτού εγκλήματος και θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτό», δήλωσε ο Χιτζάζι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα