ΑΘΗΝΑ
09:37
|
04.05.2024
Ο δάσκαλος και πρώην υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2021 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε έναν πρώην υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία σε 14 χρόνια φυλάκισης σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας για «μεγάλης κλίμακας» λαθρεμπόριο κάνναβης και παράνομη αποθήκευση ναρκωτικών χωρίς εμπορικό σκοπό.

«Ο Αμερικανός πολίτης [Μαρκ] Φόγκελ κρίθηκε ένοχος», ανέφερε το δικαστήριο της πόλης Χίμκι αργά την Πέμπτη.

Η ποινή έρχεται καθώς οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης, ιδιαίτερα της Ουάσιγκτον, είναι τεταμένες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές τον Ιανουάριο δήλωσαν ότι ο Φόγκελ είχε συλληφθεί από τελωνειακούς υπαλλήλους τον Αύγουστο του 2021 μετά την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα.

«Κατά τους τελωνειακούς ελέγχους, βρέθηκε μαριχουάνα και χασισέλαιο στις αποσκευές του», δήλωσαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε θήκες φακών επαφής και δοχεία υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Τη στιγμή της σύλληψής του, ο Φόγκελ εργαζόταν ως δάσκαλος στο Αγγλοαμερικανικό Σχολείο της Μόσχας, αλλά ωφελήθηκε από διπλωματική ασυλία μέχρι τον Μάιο του 2021 λόγω της προηγούμενης απασχόλησής του στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Επέμεινε ότι η κάνναβη προοριζόταν για ιατρικούς σκοπούς και ότι συνταγογραφήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.

Η Ρωσία δεν έχει νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα