ΑΘΗΝΑ
11:25
|
05.05.2024
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας, αποφάσισε ότι η εταιρεία Tokyo Electric Power φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το πυρηνικό δυστύχημα του 2011.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιαπωνίας απέρριψε τις διεκδικήσεις αποζημιώσεων από την κυβέρνηση της χώρας σε υποθέσεις που αφορούν περίπου 3.700 άτομα των οποίων οι ζωές επλήγησαν σοβαρά από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, απαλλάσσοντας το κράτος από την ευθύνη για τις μαζικές εκκενώσεις κατά τη διάρκεια του πυρηνικού δυστυχήματος.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κάλυψε τέσσερις αγωγές που κατατέθηκαν στους νομούς Φουκουσίμα, Γκούνμα, Τσίμπα και Εχίμε. Περίπου 30 τέτοιες αγωγές έχουν κατατεθεί σε όλη την Ιαπωνία από άτομα που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή των οποίων οι ζωές επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον σεισμό και την καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι.

Ενάγοντες που απαιτούν αποζημιώσεις από το ιαπωνικό κράτος για την καταστροφή στην Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία Tokyo Electric Power Company Holdings, ο διαχειριστής του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού Νο. 1 της Φουκουσίμα, φέρει την αποκλειστική ευθύνη για αποζημιώσεις συνολικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων γιεν (10,3 εκατομμυρίων ευρώ) στις τέσσερις αγωγές. Το ανώτατο δικαστήριο οριστικοποίησε την ευθύνη της εταιρείας κοινής ωφελείας για πρώτη φορά τον Μάρτιο.

Η απόφαση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο 11 χρόνια μετά τον τεράστιο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στη βορειοανατολική περιοχή της Ιαπωνίας που προκάλεσε το χειρότερο πυρηνικό περιστατικό στον κόσμο από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα