ΑΘΗΝΑ
05:38
|
17.05.2024
Νέα επιχείρηση των δυνάμεων κατοχής στη μαρτυρική Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια εφόδου ισραηλινών δυνάμεων στην ανατολική γειτονιά της πόλης Τζενίν, βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις άνδρες – οι Laith Abu Srur, Baraa Lahlouh και Yousef Salah – σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις, που έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Στον απόηχο της επίθεσης, ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και της τοπικής παλαιστίνιας νεολαίας, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν οκτώ ακόμα άτομα, εκ των οποίων ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι επίλεκτη μονάδα της Ταξιαρχίας Golani που επιχειρούσε στην πόλη δέχθηκε πυρά και ανταπέδωσε.

Εκατοντάδες θυμωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από ένα νοσοκομείο της Τζενίν, προτού μεταφέρουν τα τρία πτώματα σε φορεία και διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης σε μια αυθόρμητη διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, και πάλι στην Τζενίν, έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά η γνωστή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, ενώ κάλυπτε μια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα