ΑΘΗΝΑ
13:40
|
08.05.2024
Δεν ζήτησε περισσότερα φωτόσπαθα, αλλά βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του από τους παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τα κοινοβούλια, τις παγκόσμιες συνόδους ηγετών, τα βραβεία Grammy, τώρα ο Ουκρανός πρόεδρος επέλεξε να εμφανιστεί ως ολόγραμμα στην Εμπορική Έκθεση VivaTech στο Παρίσι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προτρέποντας τις εταιρείες τεχνολογίας να βοηθήσουν την «ψηφιακή επανάσταση» στη χώρα του.

Με αναφορές στον Πόλεμο των Άστρων, και στον (πραγματικό) Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το ολόγραμμα του Ουκρανού προέδρου, δεν ζήτησε βέβαια όπλα όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα –ούτε προφανώς περισσότερα φωτόσπαθα–, αλλά προσέφερε στους τεχνολογικούς κολοσσούς που συμμετέχουν στην έκθεση, μια «μοναδική ευκαιρία να ξαναχτίσουν την Ουκρανία ως μια πλήρως ψηφιακή δημοκρατία».

Προτείνοντας συμφωνίες με όρους δανεισμού – μίσθωσης, δηλαδή με τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέδραμαν τους Συμμάχους στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προσφέροντάς τους βοήθεια χωρίς πληρωμή υπό τον όρο ότι θα επέστρεφαν τον εξοπλισμό, εξήγγειλε ένα λεπτομερές σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην Ελβετία τις επόμενες εβδομάδες.

«Καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν θα σας προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες σε κρατικό επίπεδο», είπε.

«Είναι ασυνήθιστο για προέδρους ή αρχηγούς κυβερνήσεων να χρησιμοποιούν ένα ολόγραμμα για να απευθύνονται σε ανθρώπους, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη πτυχή του Star Wars που κάνουμε πράξη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Θα νικήσουμε και την αυτοκρατορία», είπε, παρομοιάζοντας τις ρωσικές δυνάμεις με τον εχθρό στο Star Wars.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Μάτι: Έφεση για το σύνολο της απόφασης από την εισαγγελία εφετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα