ΑΘΗΝΑ
23:32
|
23.04.2024
Εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς. Οι Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει την περιοχή και απαγορεύουν σε όλους την είσοδο στο σημείο της έκρηξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φόβοι για τη ζωή δεκάδων πιστών Σιχ στην πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε ναό τους. «Μέσα στον ναό βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι. Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι ζωντανοί ή νεκροί. Οι Ταλιμπάν δεν μας επιτρέπουν να μπούμε μέσα, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Γκόρναμ Σινγκ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, που διορίστηκε από τους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Το αφγανικό κανάλι Tolo μετέδωσε πλάνα από το σημείο της έκρηξης και τα σύννεφα μαύρου καπνού που έχουν καλύψει την περιοχή.

Το κτίριο ήταν ο τελευταίος ναός των Σιχ στην αφγανική πρωτεύουσα. Επικεφαλής της εν λόγω κοινότητας είχαν πρόσφατα αναφερθεί στη συρρίκνωση των πιστών Σιχ στην Καμπούλ. Εκτιμάται ότι έχουν απομείνει μόλις 140 Σιχ στη μουσουλμανική κοινωνία του Αφγανιστάν ενώ τη δεκαετία του ’70 ο πληθυσμός τους άγγιζε τις 100.000.


Η νέα επίθεση έρχεται μία ημέρα μετά την επίθεση κατά ισλαμικού τεμένους στην επαρχία Κουντούζ του βορειοανατολικού Αφγανιστάν στο τέλος της προσευχής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι επτά. Αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η βόμβα εξερράγη, όταν οι πιστοί ετοιμάζονταν να φύγουν, και ότι είχε τοποθετηθεί κοντά στο σημείο όπου ο ιμάμης Σαχίμπ -ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες- θα εκφωνούσε το κήρυγμά του.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής. Στην ίδια περιοχή είχε διαπραχθεί παρόμοια επίθεση την 22η Απριλίου, σε τέμενος των σούφι είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα