ΑΘΗΝΑ
16:30
|
02.05.2024
Συναγερμό έχει σημάνει πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γάια Ευβοίας του δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο πριν σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, το δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, ενώ το χωριό Κρεμαστός, το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα, έπαψε να απειλείται. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη να ελεγχθεί πλήρως η φωτιά. Οι κάτοικοί του Κρεμαστού Ευβοίας μεταφέρθηκαν στο χωριό Τραχήλι.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο Κρεμαστό Ευβοίας, συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα