ΑΘΗΝΑ
14:55
|
12.05.2024
Ύποπτος έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία του 57χρονου Ντομ Φίλιπς και του 41χρονου ιθαγενή εμπειρογνώμονα Μπρούνο Περέιρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η  αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι η μία εκ των δύο σορών που εντοπίστηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή του τροπικού δάσους του Αμαζονίου ανήκει στον Βρετανό δημοσιογράφο, Ντομ Φίλιπς. Η ταυτοποίηση της σορού του δολοφονημένου Βρετανού έγινε με βάση την οδοντοστοιχία του. Η εξέταση για την ταυτοποίηση της δεύτερης σορού, η οποία φέρεται να ανήκει στον ιθαγενή εμπειρογνώμονα Μπρούνο Περέιρα, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Τα ίχνη του 57χρονου Φίλιπς και του 41χρονου Περέιρα χάθηκαν στις 5 Ιουνίου. Ωστόσο, προ δύο ημερών (16/6) ύποπτος ομολόγησε ότι σκότωσε τους δύο άνδρες και ότι έθαψε τις σορούς τους σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου. Το όνομα του υπόπτου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές της Βραζιλίας.

Πρόκειται για τον Αμαρίλντο ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία με κάθε λεπτομέρεια πώς αφαίρεσε τη ζωή των δύο ανδρών και πού τους έθαψε. Στη συνέχεια ο ύποπτος οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχαν ταφεί τα πτώματα του βετεράνου ανταποκριτή και του ερευνητή για θέματα ιθαγενών. Εκεί εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα, τα οποία εστάλησαν στη Μπραζίλια για ιατροδικαστική ανάλυση.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι προχώρησε επίσης στη σύλληψη του αδελφού του υπόπτου. Ο Οσενέι ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία των Φίλιπς-Περέιρα, αλλά ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η οικογένεια του νεκρού Βρετανού δημοσιογράφου ευχαρίστησε τις αρχές της Βραζιλίας και όλους όσοι συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του συγγενή τους.  «Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, ιδιαίτερα στις ομάδες των ιθαγενών που εργάστηκαν ακούραστα για να βρουν στοιχεία για την υπόθεση», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς του Ντομ Φίλιπς την περασμένη Τετάρτη. Η σύζυγος του εκλιπόντος, Αλεσάντρα Σάμπάιο, δήλωσε: «Τώρα μπορούμε να τους φέρουμε σπίτι και να τους αποχαιρετήσουμε με αγάπη». Πρόσθεσε ότι η ομολογία του υπόπτου είναι η μόνο η αρχή στην προσπάθειά της να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι Φίλιπς και Περέιρα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην κοιλάδα Τζαβάρι. Τελευταία φορά εθεάθησαν στην κοινότητα Σάο Ραφαέλ, σε μια περιπολία μαζί με ιθαγενείς με βάρκα που οργανώθηκε για να αποτρέψει εισβολές από παράνομους ψαράδες και κυνηγούς στις ιθαγενικές περιοχές. Οι δύο άνδρες διεξήγαγαν έρευνα για ένα νέο βιβλίο σχετικά με τις προσπάθειες προστασίας της περιοχής, η οποία είναι γνωστό ότι απειλείται από παράνομους ανθρακωρύχους, υλοτόμους και διεθνείς εμπόρους ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δεχτεί απειλές θανάτου λίγες μέρες πριν από την εξαφάνισή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Μεξικό

Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους ζητώντας συμφωνία ανταλλαγής ομήρων, παραίτηση Νετανιάχου

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι άμαχοι αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ράφα

Μπελγκόροντ: Νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα