ΑΘΗΝΑ
01:07
|
17.04.2024
Τη βίαιη σύλληψη δυο προσφύγων στον Έβρο, οι οποίοι μετά επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, καταγγέλλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη βίαιη σύλληψη δυο προσφύγων στον Έβρο –ενός από την Αιθιοπία και ενός από την Ερυθραία– οι οποίοι στη συνέχεια επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, καταγγέλλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

«Και για τους δύο ζητάμε επίσημα την καταγραφή τους και την ένταξη τους στη διαδικασία ασύλου» τόνισε σε ανάρτησή του ο Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος επιπλέον γνωστοποίησε τα πλήρη στοιχεία των δύο αιτούντων στο Συνήγορο του Πολίτη και την Ύπατη Αρμοστεία.

Οι δύο πρόσφυγες κατέληξαν τελικά στην Τουρκία.

«Σήμερα είχαμε άλλο ένα συμβάν της “νέας κανονικότητας”: δυο αιτούντες άσυλο από χώρες με μεγάλα ποσοστά χορήγησης ασύλου που είχαν καταγραφεί επίσημα μέσω του ΕΠΣΕ με ενημέρωση Συνηγόρου του Πολίτη και Ύπατης Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες “τιμωρήθηκαν” με ξυλοδαρμό και μετά απελάθηκαν παράνομα στην Τουρκία βάζοντάς τους σε βάρκες μαζί με άλλα 60 άτομα για να διασχίσουν τον Έβρο, τις οποίες οδηγούσαν αραβόφωνοι μάλλον Σύριοι συνεργάτες της αστυνομίας», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Δημητράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα