ΑΘΗΝΑ
08:10
|
02.05.2024
Τις χειρότερες πλημμύρες στην πρόσφατη ιστορία του βιώνει το Μπαγκλαντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις χειρότερες πλημμύρες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας βιώνει το Μπαγκλαντές, όπου εκατομμύρια άνθρωποι δοκιμάζονται, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς ή κατολισθήσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ εκατομμύρια έμειναν άστεγοι ή βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, στο Άσαμ της Ινδίας, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του σφοδρού κύματος πλημμυρών.

Η στάθμη πολλών ποταμών στο Μπαγκλαντές έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα, ενώ η κίνηση των νερών από τα βουνά της Ινδίας λόγω των βροχοπτώσεων επιδείνωσε την κατάσταση, δήλωσε ο Arifuzzaman Bhuiyan, επικεφαλής του κρατικού Κέντρου Πρόβλεψης Πλημμυρών και Προειδοποίησης.

Καθώς οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, περίπου 105.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια, όμως οι αρχές εκτιμούν ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι.

Ο Syed Rafiqul Haque, πρώην βουλευτής και πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει ανθρωπιστική κρίση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επιχειρήσεις διάσωσης. Μια πολύ μεγάλη περιοχή «είναι κάτω από το νερό και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν φαγητό και πόσιμο νερό, ενώ τα δίκτυα επικοινωνίας ήταν εκτός λειτουργίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα