ΑΘΗΝΑ
14:11
|
23.04.2024
Ένας Παλαιστίνιος εργάτης σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος εργάτης σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Κυριακή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει μέσα από ένα ισραηλινό διαχωριστικό φράγμα για να φτάσει στον χώρο εργασίας του μέσα στο Ισραήλ.

Το σώμα του θύματος εξακολουθεί να κρατείται από τις ισραηλινές δυνάμεις σε νοσοκομείο στο Kefar Saba στο κεντρικό Ισραήλ, ανέφερε η δήλωση.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του Παλαιστίνιου καθώς προσπαθούσε να περάσει μέσα από το φράγμα στο Ισραήλ.

Το 2002, υπό τον τότε πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, το Ισραήλ κατασκεύασε ένα φράγμα στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη με φαινομενικό στόχο να αποτρέψει τις παλαιστινιακές επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι, από την πλευρά τους, αναφέρονται στο φράγμα ως «τείχος του απαρτχάιντ».

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν τρύπες στον τοίχο για να φτάσουν στους χώρους εργασίας τους στο Ισραήλ για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα ισραηλινά σημεία ελέγχου ή λόγω έλλειψης αδειών εργασίας στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα