ΑΘΗΝΑ
03:57
|
06.05.2024
«Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε εναντίον ή για την πρόκληση σύγκρουσης με την διοίκησή μας», τονίζουν οι εργαζόμενοι της Apple.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι της Apple στο Μέριλαντ ψήφισαν χθες υπέρ της δημιουργίας συνδικαλιστικής οργάνωσης, σχηματίζοντας το πρώτο συνδικάτο υπαλλήλων σε κατάστημα λιανικής του τεχνολογικού γίγαντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην πόλη Τάουσον κοντά στην Βαλτιμόρη «ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της συμμετοχής τους στην Διεθνή Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική», σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο του συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι στην Τάουσον, που δημιούργησαν τον Συνασπισμό Οργανωμένων Υπαλλήλων Λιανικής, «έχουμε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας», γράφουν σε επιστολή τους προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ.

«Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε εναντίον ή για την πρόκληση σύγκρουσης με την διοίκησή μας», τονίζουν.

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε στο Reuters μέσω email ότι η εταιρεία δεν έχει «τίποτα να προσθέσει προς το παρόν».

Εργαζόμενοι της Apple στην Ατλάντα που επεδίωκαν να ιδρύσουν συνδικάτο απέσυραν το αίτημά τους τον περασμένο μήνα, καταγγέλλοντας εκφοβισμό.

Ορισμένοι νυν και πρώην εργαζόμενοι της Apple άρχισαν πέρυσι να επικρίνουν τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία μέσω του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας το hashtag #AppleToo.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα