ΑΘΗΝΑ
07:20
|
10.12.2022
Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρωτοβουλία Κατά της Συμμετοχής της Ελλάδας στον Νατοϊκό Πόλεμο στην Ουκρανία καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, στο άγαλμα Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πρωτοβουλία Κατά της Συμμετοχής της Ελλάδας στον Νατοϊκό Πόλεμο στην Ουκρανία έχει ως κύριο στόχο «την ενημέρωση και δραστηριοποίηση του λαού για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, προκειμένου να συμβάλλει στην εδραίωση σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης με τον Ρωσικό και Ουκρανικό λαό».

Η Πρωτοβουλία διεκδικεί:

  • «Άμεσο τερματισμό κάθε εμπλοκής, έμμεσης και άμεσης, της χώρας μας σε ενέργειες εναντίον της Ρωσίας. Καμιά συνέργεια στην επέκταση του ΝΑΤΟ.
  • Καμία συμμετοχή στα μέτρα κυρώσεων οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων! Οι κυρώσεις πλήττουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, εντείνουν την ενεργειακή ένδεια ενώ μας φέρνουν πιο κοντά στην επισιτιστική κρίση.
  • Ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με την Ρωσία, με ανάκληση των απελάσεων.
  • Άρση των απαγορεύσεων κατά των ρωσικών και άλλων μέσων ενημέρωσης. Το δικαίωμα στη πολυφωνία και την πλουραλιστική ενημέρωση, δεν ταυτίζεται με τον μονόπλευρο προπαγανδιστικό βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ των Δυτικών και του Κιέβου.
  • Άρση των ρατσιστικών μέτρων κατά των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα. Η ρωσοφοβία, ο ρατσισμός βλάπτουν σοβαρά την ειρήνη και τον πολιτισμό!
  • Η ανάπτυξη των σχέσεων με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, είναι προϋπόθεση της ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου της περιοχής.
  • Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Άκτιο και αλλού νομιμοποιούνται ως στρατιωτικοί στόχοι των Ρωσικών πυραύλων και βομβαρδιστικών. Η αναστολή της λειτουργίας, το κλείσιμό τους, είναι στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα