ΑΘΗΝΑ
15:22
|
20.05.2024
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τκατσένκο, δήλωσε ότι «καλωσορίζει με χαρά» τους νέους περιορισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε την Κυριακή δύο νόμους που πρόκειται να θέσουν αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά στα ρωσικά βιβλία και τη ρωσική μουσική.

Ο ένας νόμος πρόκειται να απαγορεύσει την εκτύπωση βιβλίων από Ρώσους πολίτες, εκτός εάν παραιτηθούν από τη ρωσική υπηκοότητά τους και λάβουν ουκρανική υπηκοότητα. Η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για όσους είχαν ρωσική υπηκοότητα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο ίδιος νόμος θα απαγορεύσει επίσης την εμπορική εισαγωγή βιβλίων που τυπώνονται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την κατεχόμενη ουκρανική επικράτεια, ενώ θα απαιτείται ειδική άδεια για την εισαγωγή βιβλίων στα ρωσικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο άλλος νόμος  πρόκειται να απαγορεύσει την αναπαραγωγή μουσικής από Ρώσους πολίτες στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ παράλληλα αυξάνει τις ποσοστώσεις σχετικά με την ομιλία και το μουσικό περιεχόμενο στην ουκρανική γλώσσα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Οι νόμοι πρέπει να υπογραφούν από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τεθούν σε ισχύ, και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είναι αντίθετος. Και οι δύο νόμοι έλαβαν ευρεία υποστήριξη στο κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων από νομοθέτες που παραδοσιακά θεωρούνταν υπέρ του Κρεμλίνου από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τκατσένκο, δήλωσε ότι «καλωσορίζει με χαρά» τους νέους περιορισμούς.

«Οι νόμοι έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς συγγραφείς να μοιράζονται ποιοτικό περιεχόμενο με το ευρύτερο δυνατό κοινό, το οποίο μετά τη ρωσική εισβολή δεν αποδέχεται κανένα ρωσικό δημιουργικό προϊόν σε φυσικό επίπεδο», αναφέρει ο ιστότοπος του ουκρανικού υπουργικού συμβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: «Η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται» παρά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι

Τζούλιαν Ασάνζ: «Πράσινο φως» για νέα έφεση κατά της απόφασης έκδοσης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα