ΑΘΗΝΑ
09:18
|
06.07.2022
Αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου, από τις 10:00 – 20:00 στο ιστορικό κτίριο της Χ.Α.Ν.Θ.. Να είστε εκεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Χ.Α.Ν.Θ., ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών – ΠΑΣΜΜΟ, το σωματείο RED-Y, με τη συνδρομή και υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – ΕΟΜ και με την υποστήριξη του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00 ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. (ιστορικό κτίριο).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν  περισσότερα για  τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών, ενώ όσοι είναι 18 έως 45 ετών μπορούν να εγγραφούν στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών μέσω ελάχιστου δείγματος προσφοράς σιέλου που εθελοντές και στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα συλλέγουν τηρώντας το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ απλή για τον δότη, αλλά υπερπολύτιμη για τον ασθενή λήπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μόλις οι 4 από τους 10 ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων βρίσκουν συμβατό δότη μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ζωή του υπόλοιπου 60% των ασθενών είναι να βρεθεί συμβατός δότης μέσα από την Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα με τον ΕΟΜ.

Στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων  πληθυσμού υπάρχουν  μόνο 160.000 εθελοντές δότες, αριθμός  που θεωρείται εξαιρετικά μικρός και στον οποίο πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να τον κάνουμε  μεγαλύτερο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τομέας Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς Χ.Α.Ν.Θ.
Τ: 231600100 (τηλεφωνικό κέντρο) ή στο εσωτ. 841 & 845,
E: [email protected]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός 15χρονος πρόσφυγας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια και έφοδος αστυνομίας σε μπαρ

Πύργος: Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή

Γκαζάκια κατά του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα