ΑΘΗΝΑ
04:06
|
17.05.2024
Ο ιδρυτής των WikiLeaks υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή της σήμερα στο Κρατικό Ραδιόφωνο του Αυστραλιανού Οργανισμού Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ABC), η Στέλλα Ασάνζ, σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε ότι η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία ενώ παραμένει κρατούμενος στη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου.

«Είναι ένα άσχημο περιβάλλον και θα επιδείνωνε την υγεία οποιουδήποτε, αλλά ήταν ήδη σε κακή κατάσταση όταν μπήκε στη φυλακή», είπε και υπενθύμισε ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο του 2021.

«Έτσι η υγεία του ήταν σε παρακμή και ανησυχούμε πολύ ότι θα έχει ανά πάσα στιγμή ένα καταστροφικό για την υγεία του επεισόδιο μέσα στη φυλακή Μπέλμαρς χωρίς τη δυνατότητα να λάβει επείγουσα περίθαλψη – γιατί αυτή είναι η φύση των φυλακών, βασικά», πρόσθεσε.

Την 17η Ιουνίου, η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, υπέγραψε εντολή έκδοσης του Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατηγορείται για 18 εγκλήματα που σχετίζονται με κατασκοπεία και εισβολή υπολογιστών.

Μέσω αυτών των κατηγοριών, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να τον τιμωρήσει επειδή αποκάλυψε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Γκουαντάναμο, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Από την ημερομηνία της άδειας έκδοσης, οι δικηγόροι του Ασάνζ έχουν στη διάθεσή τους 14 ημέρες για να κάνουν έφεση κατά της απόφασης της Πατέλ. Εάν ο Αυστραλός δημοσιογράφος μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 175 ετών.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται έγκλειστος στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από δέκα χρόνια χωρίς να έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο ανατολικό Λονδίνο από το 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα