ΑΘΗΝΑ
04:49
|
24.04.2024
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Βελγίου αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις εξερχόμενες πτήσεις, αφήνοντας χιλιάδες αποκλεισμένους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εθνική απεργία οργανώθηκε σήμερα στο Βέλγιο από τα συνδικάτα ACV, ACLVB, και ABVV, ως διαμαρτυρία απέναντι στη συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους ζωής και με αίτημα την προστασία των εργαζομένων.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Βελγίου αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις εξερχόμενες πτήσεις, αφήνοντας χιλιάδες αποκλεισμένους αφού το προσωπικό ασφαλείας και οι χειριστές αποσκευών συμμετείχαν στην εθνική απεργία διαμαρτυρόμενοι για τον αυξημένο φόρτο εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο ανέφερε ότι σταμάτησε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας: 

«Λόγω της εθνικής εκδήλωσης και απεργίας μεγάλου μέρους του προσωπικού ασφαλείας του G4S τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, δεν θα αναχωρήσουν επιβατικές πτήσεις από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι επιβάτες καλούνται να μην προσέρχονται στο αεροδρόμιο και να κάνουν εκ νέου κράτηση για την πτήση τους. Μόνο εισερχόμενες (και εμπορικές) πτήσεις θα πραγματοποιηθούν».

Τα πράγματα είναι πιθανό να χειροτερέψουν, με προγραμματισμένες απεργίες πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη.

Στην εθνική απεργία της Δευτέρας, η οποία διέκοψε τα συγκοινωνιακά δρομολόγια σε όλη τη βελγική πρωτεύουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμμετείχαν 80.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα εργατικά συνδικάτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα