ΑΘΗΝΑ
01:02
|
10.05.2024
Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο Αθηνών κατά της τροπολογίας που τίθεται σήμερα προς ψήφιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποχή από τις ποινικές υποθέσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι δικηγόροι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εισαγωγή προς ψήφιση της τροπολογίας για το άρθρο 349 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), αλλά και η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, εισηγείται κλιμάκωση κινητοποιήσεων από Σεπτέμβριο, με αποχή από όλες τις ποινικές δίκες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη διάταξη, αναβολή για κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας λόγω συμμετοχής του σε άλλη δίκη ή διαδικασία μπορεί να προβληθεί μόνο μία φορά και όταν συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας (ακόμα και του δικηγόρου) πρέπει να αποδεικνύεται «με ιατρική πιστοποίηση δημοσίου φορέα ή πιστοποιητικό νοσηλείας από ιδιωτικό θεραπευτήριο και μπορεί να ελεγχθεί με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο από το δικαστήριο».

Κατά την έκτακτη συνεδρίασή του ΔΣΑ στις 15.6.2022 ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις σχετικά με την τροπολογία για το άρθρο 349 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

1. Το ΔΣ υιοθέτησε ομόφωνα τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων (βλ. εδώ την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής https://bit.ly/3xR2xnj ).

2. Την ημέρα της εισαγωγής της τροπολογίας προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί αποχή των δικηγόρων – μελών του ΔΣΑ από τις ποινικές δίκες, ενώ ταυτόχρονα θα λάβει χώρα παράσταση διαμαρτυρίας σε χώρο Δικαστηρίων των Αθηνών. Η εν λόγω απόφαση θα εξειδικευθεί με νεότερη απόφαση του ΔΣ μόλις γνωστοποιηθεί η ακριβής ημέρα της εισαγωγής της τροπολογίας προς ψήφιση.

3. Το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας σε περίπτωση μη απόσυρσης της προς ψήφιση διάταξης του άρθρ. 349 ΚΠΔ, την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη διενέργεια αποχής από τις ποινικές δίκες συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα