ΑΘΗΝΑ
10:06
|
06.07.2022
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Τρίτη 21/6 τα σωματεία εργαζομένων στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Τρίτη 21/6 τα σωματεία εργαζομένων στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, με βασική διεκδίκηση την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και την προστασία της απασχόλησης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας κάνει λόγο για προκλητική στάση της Διοίκησης στις μέχρι σήμερα τρεις συναντήσεις που αφορούν στη σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης, επισημαίνοντας ότι οι απαντήσεις που έδωσε η Διοίκηση είναι ακόμα πολύ μακριά από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του ΣΥΕΤΕ, καθώς και από τις προσδοκίες των εργαζόμενων.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΕΤΕ τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για το 2021 αλλά και για το α’ τρίμηνο του 2022, οφείλονται στις άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων. Ο Σύλλογος διεκδικεί προστασία της απασχόλησης, μερίδιο από τα κέρδη της τράπεζας με μισθολογικές αυξήσεις που θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο δίκτυο, έκτακτη ουσιαστική οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, ενίσχυση του Ταμείου Υγείας, καθώς και θεσμικές και οικονομικές παρεμβάσεις στην τηλεργασία, στα δάνεια συναδέλφων, σε κοινωνικά επιδόματα, επιδόματα πρόνοιας κ.α.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς προκήρυξε 24ωρη απεργία, μετά τις ατελέσφορες προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα με τη διοίκηση της τράπεζας σχετικά με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

Όπως αναφέρει, μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις, η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς παρέμεινε ανυποχώρητη σε μια αδιέξοδη στάση απέναντι στα αιτήματα του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που αφορούν, μεταξύ άλλων: Την προστασία και τη θωράκιση της εργασίας, την ενίσχυση των αποδοχών, τη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και σε θέσεις ευθύνης, την ενδυνάμωση των παροχών υγείας και αποταμίευσης καθώς και άλλων ειδικών και αναγκαίων παροχών προς τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι απεργούν για μια επιχειρησιακή Σύμβαση που θα διασφαλίζει την εργασία και θα αντανακλά στις ανάγκες των εργαζόμενων σε μια εποχή ανατιμήσεων και πληθωρισμού. Επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο business plan της τράπεζας που, όπως λένε, εκπαραθυρώνει τον έναν στους τρεις εργαζόμενους.

Τις κινητοποιήσεις των δύο συλλόγων στηρίζει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος με την εξής δήλωση που καλεί τις διοικήσεις «να μετατρέψουν τα θετικά λόγια σε έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων, μέσα από την υπογραφή ικανοποιητικών Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

«Οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στην εντατικοποίηση της εργασίας, την εργασιακή ανασφάλεια και το διαρκές κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα προσφέρουν αξιοπρέπεια, ασφάλεια στην εργασία τους και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» σημειώνει η ΟΤΟΕ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 11.00 π.μ. στο κεντρικό κτίριο της οδού Αμερικής στην Αθήνα και στο κτίριο της οδούς Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανθρωποκτονία με θύμα 79χρονη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Νεκρός 15χρονος πρόσφυγας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια και έφοδος αστυνομίας σε μπαρ

Πύργος: Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα