ΑΘΗΝΑ
14:09
|
06.05.2024
Το πλωτό εστιατόριο – ορόσημο της πόλης «βούλιαξε» αρχικά από τα χρέη και την πανδημία και τελικά κατέληξε στον πάτο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ιστορικό παγκοσμίου φήμης πλωτό εστιατόριο με την καντονέζικη κουζίνα JUMBO βυθίστηκε λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση ρυμούλκησής του από το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, όπου λειτουργούσε τα τελευταία 50 χρόνια.

Το εστιατόριο ανατράπηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ενώ κατευθυνόταν σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία της επιχείρησης. Ο όμιλος εστιατορίων Aberdeen Restaurant Enterprises εξέφρασε τη «λύπη» του για το περιστατικό διαβεβαιώνοντας πως ουδείς από το πλήρωμα τραυματίστηκε.

Το πλωτό εστιατόριο έκλεισε οριστικά τον Μάρτιο του 2020 με την έλευση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι είχαν δοκιμάσει την εξαιρετική κουζίνα του, ανάμεσά τους και αρκετές διασημότητες, όπως η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, ο ηθοποιός, Τομ Κρουζ και ο Βρετανός επιχειρηματίας, Ρίτσαρντ Μπράνσον. Αποτέλεσε επίσης το σκηνικό αρκετών κινηματογραφικών παραγωγών του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους και μία από τις πολλές ταινίες της σειράς με πρωταγωνιστή τον κατάσκοπο Τζέιμς Μποντ. Τα χρέη συσσωρεύονταν και η πανδημία φέρεται να έδωσε το τελικό χτύπημα. Η διαχειρίστρια εταιρεία Melco International Development δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η επιχείρηση δεν ήταν κερδοφόρα από το 2013.

Ναυτικοί μηχανικοί ανέλαβαν να επιθεωρήσουν το πλωτό εστιατόριο πριν από το τελευταίο ταξίδι του και λένε πως είχαν ληφθεί «όλες οι σχετικές εγκρίσεις». Το σκάφος επρόκειτο να παραμείνει σε άγνωστη τοποθεσία εν αναμονή του νέου διαχειριστή του.

Τελικά βυθίστηκε την Κυριακή κοντά στα νησιά Παρασέλ αφού «συνάντησε αντίξοες συνθήκες» και άρχισε να μπάζει νερά, σύμφωνα με τον όμιλο Aberdeen Restaurant Enterprises. «Το βάθος του νερού είναι τέτοιο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εκτέλεση εργασιών διάσωσης», διευκρίνισε η εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα