ΑΘΗΝΑ
04:27
|
04.07.2022
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα είχαν το μεσημέρι της Τρίτης πρόσφυγες και εργαζόμενη στη δομή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυναμική κινητοποίηση στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα είχαν το μεσημέρι της Τρίτης πρόσφυγες και εργαζόμενοι στη δομή, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων της δομής Ελαιώνα και της Επιτροπής Προσφύγων Ελαιώνα.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση είχε και η ΚΕΕΡΦΑ. Οι πρόσφυγες και οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μην προχωρήσουν ο Δήμος Αθηναίων και η κυβέρνηση στο κλείσιμο της μοναδικής ανοιχτής δομής φιλοξενίας στην πρωτεύουσα και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στις ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και σε άλλες θέσεις της δομής.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ανακοινώσει ότι η δομή θα κλείσει στις 30 Ιουνίου και ότι σταδιακά οι φιλοξενούμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δομές της χώρας, διακόπτοντας άλλη μία φορά τον τρόπο ζωής τους και το περιβάλλον στο οποίο έχουν μάθει να ζουν και εξυπηρετούνται, ενώ πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν βίαια σχολικό περιβάλλον.

Στους εργαζομένους έχει ανακοινωθεί ότι θα λήξει η σύμβασή τους χωρίς προοπτική να απορροφηθούν σε άλλες δομές και υπηρεσίες, παρότι οι ανάγκες των ανθρώπων παραμένουν.

Ακολουθεί σε pdf το κείμενο παρέμβασης για την κινητοποίηση των Πρωτοβουλιών Εργαζομένων στον Ελαιώνα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Αρκετοί οι νεκροί» από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα