ΑΘΗΝΑ
17:39
|
28.04.2024
Oι δύο πλευρές έχουν πραγματοποιήσει αρκετές «συναντήσεις υψηλού προφίλ για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς αποφάσισε να αποκαταστήσει τους δεσμούς με τη Συρία, 10 χρόνια αφού η ηγεσία της οργάνωσης εγκατέλειψε τη Δαμασκό με αφορμή την καταστολή μιας εξέγερσης κατά της διακυβέρνησης του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο πηγές εντός της οργάνωσης.

Ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν πραγματοποιήσει αρκετές «συναντήσεις υψηλού προφίλ για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο».

Οι ηγέτες της Χαμάς είχαν υποστηρίξει δημόσια την εξέγερση με στόχο την ανατροπή του Άσαντ που έλαβε χώρα την περίοδο 2011-2012 και εγκατέλειψαν τα κεντρικά τους γραφεία στη Δαμασκό, γεγονός που εξόργισε τον κοινό σύμμαχο Χαμάς και Συρίας, το Ιράν.

Οι δεσμοί της Χαμάς με το Ιράν αποκαταστάθηκαν αργότερα και αξιωματούχοι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής παράταξης επαίνεσαν την Ισλαμική Δημοκρατία για τη βοήθειά της στην κατασκευή του οπλοστασίου πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Γάζας, τους οποίους χρησιμοποίησαν στην καταπολέμηση του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα