ΑΘΗΝΑ
12:45
|
26.04.2024
Το Δ.Σ. του Τουίτερ πέταξε το μπαλάκι στον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ που επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να το εξαγοράσει αρκεί να λυθούν «κάποια λίγα προβλήματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνα ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Τουίτερ την εξαγορά του από τον μεγαλύτερο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο, Ίλον Μασκ έναντι 44 δις. δολαρίων.

Την περασμένη βδομάδα ο Ίλον Μασκ που έχει υπό την ιδιοκτησία του μία σειρά από γνωστές εταιρίες τεχνολογίας μεταξύ των οποίων η SpaceX, Neurolink, Solarcity, Tesla, κ.α. σε τηλεδιάσκεψη με εργαζόμενους του Τουίτερ επιβεβαίωσε την επιθυμία του να εξαγοράσει το συγκεκριμένο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Τουίτερ ανέβασε κατά τουλάχιστον 3% την αξία μετοχών του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης στην Γουόλ Στριτ με τιμή εκάστης να προσδιορίζεται στα 38,98 δολάρια αντί των 54,20.

Αμερικανοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι εάν σήμερα έκλεινε η συμφωνία εξαγοράς οι επενδυτές του Τουίτερ θα έβαζαν στην τσέπη καθαρά κέρδη 15,22 δολαρίων ανά μετοχή.

«Κάποια λίγα προβλήματα»

O Mασκ μιλώντας νωρίτερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ανέφερε πως προτού εξαγοράσει το Τουίτερ θα πρέπει να επιλυθούν «κάποια λίγα προβλήματα». Αυτά ενώ αναμένει το πόρισμα της εταιρίας για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών (που λειτουργούν μέσω αυτόματων προγραμμάτων bots).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα